Ambrosiabrød. Søtt og deilig!

Ambrosiabrød. Søtt og deilig!

0 Comments

Ambrosiabrød

Ambrosiabrød er kanskje mest kjent på vestlandet. Det er mykt, søtt og godt, med deilige rosiner. Nytes best med ett tykt lag smør!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time20 min
  • Total Time35 min
  • Yield10 små brød

Ingredienser

  • 1,5 kopp sukker (ca 280 g)
  • 1 l melk, alternativt ½ liter melk og ½ liter vann
  • 1 pakke rosiner, 250 gr
  • 150 gr margarin
  • 1 pakke gjær
  • 2 egg
  • 1 ts kardemomme
  • Ca. 1,6 - 2 l hvetemel

Slik gjør du

1

Avkjøl til fingervarmt, ca. 37 grader.
Tilsett gjær, egg og kardemomme. Bland godt.
Tilsett hvetemel, litt om gangen til deigen føles fin, og ikke klisser. Her må du føle deg litt frem. Synes du at du må ha mer mel, er det helt greit!
Bruk gjerne kjøkkenmaskin i fem til ti minutter.
Forhev dette i 35-40 minutter.
Del opp til ti emner, og trill dem til store boller.

Legg fem på hvert brett og sett dem til heving under ett klede i 40-45 minutter.
TIPS: Pensle med egg før du setter brødene i ovnen!

Stekes midt i ovnen på 210 grader til de er passe brune (ca. 15-20 minutter)
Avkjøl, og nyt!

Ambrosiabrød passer veldig bra til å fryse ned, så du har noe godt og ta frem til gjester!
PS: Masse smør på skiva! Og kanskje ost?

Andre godsaker

Mormors blåbærkake, søt og god!
Morsmors blåbærkake er bare herlig! Søt og god deig, med blåbærenes friskhet i midten. Den er lett og bake, og
Gå til oppskrift
Brød med mange muligheter
Dette brødet har du mange muligheter til å justere det slik at det smaker best, nettopp for deg. Du kan
Gå til oppskrift
Smaskensgode boller med kaneltopping
Boller med kaneltopping. Gubben falt pladask for disse, og ga to tomler opp. De er søte, og spesielt gode når
Gå til oppskrift
Herlige kanelboller. Serveres varme!
"Her bruker jeg en grunndeig, som kan brukes til mye forskjellig gjærbakst. Myk god gjærbakst, som garantert blir en favoritt
Gå til oppskrift
Bilde av nystekte lapper med smør og bøåbærsyltetøy
Lapper, slik bestemor laget dem
Herlige lapper, som tar deg rett tilbake til barndommen. Ha på masse smør, litt syltetøy eller ost på, og server
Gå til oppskrift
Ambrosiabrød. Søtt og deilig!
Ambrosiabrød er kanskje mest kjent på vestlandet. Det er mykt, søtt og godt, med deilige rosiner. Nytes best med ett
Gå til oppskrift

Annonse



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *