Clicky

Ambrosiabrød. Søtt og deilig!

Ambrosiabrød. Søtt og deilig!
Ambrosiabrød

Ambrosiabrød er kanskje mest kjent på vestlandet. Det er mykt, søtt og godt, med deilige rosiner. Nytes best med ett tykt lag smør!

  • Forberedelse15 minutter
  • Koke/steketid20 minutter
  • Totalt35 minutter
  • Porsjoner10 små brød

Ingredienser

  • 1,5 kopp sukker (ca 280 g)
  • 1 l melk, alternativt ½ liter melk og ½ liter vann
  • 1 pakke rosiner, 250 gr
  • 150 gr margarin
  • 1 pakke gjær
  • 2 egg
  • 1 ts kardemomme
  • Ca. 1,6 - 2 l hvetemel

Slik gjør du

1

Avkjøl til fingervarmt, ca. 37 grader.
Tilsett gjær, egg og kardemomme. Bland godt.
Tilsett hvetemel, litt om gangen til deigen føles fin, og ikke klisser. Her må du føle deg litt frem. Synes du at du må ha mer mel, er det helt greit!
Bruk gjerne kjøkkenmaskin i fem til ti minutter.
Forhev dette i 35-40 minutter.
Del opp til ti emner, og trill dem til store boller.

Legg fem på hvert brett og sett dem til heving under ett klede i 40-45 minutter.
TIPS: Pensle med egg før du setter brødene i ovnen!

Stekes midt i ovnen på 210 grader til de er passe brune (ca. 15-20 minutter)
Avkjøl, og nyt!

Ambrosiabrød passer veldig bra til å fryse ned, så du har noe godt og ta frem til gjester!
PS: Masse smør på skiva! Og kanskje ost?

Andre godsaker

Smaskensgode boller med kaneltopping
Boller med kaneltopping. Gubben falt pladask for disse, og ga to tomler opp. De er søte, og spesielt gode når
Gå til oppskrift
Ambrosiabrød. Søtt og deilig!
Ambrosiabrød er kanskje mest kjent på vestlandet. Det er mykt, søtt og godt, med deilige rosiner. Nytes best med ett
Gå til oppskrift
Herlige kanelboller. Serveres varme!
"Her bruker jeg en grunndeig, som kan brukes til mye forskjellig gjærbakst. Myk god gjærbakst, som garantert blir en favoritt
Gå til oppskrift
Herlige vafler
Vafler. Alltid en vinner!
Visste du at den 25. mars er verdens vaffeldag? Uansett er vafler alltid en vinner, om det er bursdag eller
Gå til oppskrift
Brød med mange muligheter
Dette brøet har du mange muligheter til å justere det slik at det smaker best, nettopp for deg. Du kan
Gå til oppskrift
Smultringer. Lukten av jul
God gammel oppskrift på smultringer. Når du steker disse, lukter det jul i hele huset! (kanskje bare slått av ribbelukta!)
Gå til oppskrift

Annonse



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


close

Likte du bloggen? Spre det glade budskap :=

Get new posts by email: