Ambrosiabrød. Søtt og deilig!

Ambrosiabrød. Søtt og deilig!

0 Comments

Ambrosiabrød er kanskje mest kjent på vestlandet. Det er mykt, søtt og godt, med deilige rosiner. Nytes best med ett tykt lag smør!

Info

Ambrosiabrød. Søtt og deilig! 1
10 små brød

Ambrosiabrød. Søtt og deilig! 2
35 minutter

Ambrosiabrød. Søtt og deilig! 3
Bakverk

Ambrosiabrød. Søtt og deilig! 4
Norsk, tradisjon

Ambrosiabrød. Søtt og deilig! 5

Ingredienser

1,5 kopp sukker (ca 280 g)
1l melk, alternativt halvt om halvt med vann
1 pk rosiner)
150 g margarin
1 pk tørrgjær
2 egg
1 ts kardemomme
1,5-2 l hvetemel

SLIK GJØR DU

Avkjøl margarin til fingervarmt, ca. 37 grader.
Tilsett gjær, egg og kardemomme. Bland godt.
Tilsett hvetemel, litt om gangen til deigen føles fin, og ikke klisser. Her må du føle deg litt frem. Synes du at du må ha mer mel, er det helt greit!
Bruk gjerne kjøkkenmaskin i fem til ti minutter.
Forhev dette i 35-40 minutter.
Del opp til ti emner, og trill dem til store boller.
Legg fem på hvert brett og sett dem til heving under ett klede i 40-45 minutter.
TIPS: Pensle med egg før du setter brødene i ovnen!

Stekes midt i ovnen på 210 grader til de er passe brune (ca. 15-20 minutter)
Avkjøl, og nyt!
Ambrosiabrød passer veldig bra til å fryse ned, så du har noe godt og ta frem til gjester!
PS: Masse smør på skiva! Og kanskje ost?

Andre godsaker fra Ingunns

Vannbakkels
Vannbakkels
Får du uventede gjester i kveld? Smell sammen noen vannbakkels da vel! Denne luftige småkaken er alles favoritt! Server med
Gå til oppskrift
Ambrosiabrød. Søtt og deilig! 6
Mormors blåbærkake, søt og god!
Morsmors blåbærkake er bare herlig! Søt og god deig, med blåbærenes friskhet i midten. Den er lett og bake, og
Gå til oppskrift
Bilde av nystekte lapper med smør og bøåbærsyltetøy
Lapper, slik bestemor laget dem
Herlige lapper, som tar deg rett tilbake til barndommen. Ha på masse smør, litt syltetøy eller ost på, og server
Gå til oppskrift
Ambrosiabrød. Søtt og deilig! 7
Herlige kanelboller. Serveres varme!
"Her bruker jeg en grunndeig, som kan brukes til mye forskjellig gjærbakst. Myk god gjærbakst, som garantert blir en favoritt
Gå til oppskrift
Ambrosiabrød
Ambrosiabrød. Søtt og deilig!
Ambrosiabrød er kanskje mest kjent på vestlandet. Det er mykt, søtt og godt, med deilige rosiner. Nytes best med ett
Gå til oppskrift
Vafler
Vafler. Alltid en vinner!
Visste du at den 25. mars er verdens vaffeldag? Uansett er vafler alltid en vinner, om det er bursdag eller
Gå til oppskrift


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *