Ambrosiabrød. Søtt og deilig!

Ambrosiabrød. Søtt og deilig!

Likte du denne oppskriften?

Ambrosiabrød
  • Prep Time15 min
  • Cook Time20 min
  • Total Time35 min

Ingredienser

  • 1,5 kopp sukker (ca 280 g)
  • 1 liter melk, alternativt ½ liter melk og ½ liter vann
  • 1 pakke rosiner, 250 gram
  • 150 gram margarin
  • 1 pakke gjær
  • 2 egg
  • 1 teskje kardemomme
  • Ca. 1,6 - 2 liter hvetemel

Slik gjør du

1

Ha sukker, melk, rosiner og margarin i en gryte, og kok opp.
Avkjøl til fingervarmt, ca. 37 grader.
Tilsett gjær, egg og kardemomme. Bland godt.
Tilsett hvetemel, litt om gangen til deigen føles fin, og ikke klisser. Her må du føle deg litt frem. Synes du at du må ha mer mel, er det helt greit!
Bruk gjerne kjøkkenmaskin i fem til ti minutter.
Forhev dette i 35-40 minutter.
Del opp til ti emner, og trill dem til store boller.

Legg fem på hvert brett og sett dem til heving under ett klede i 40-45 minutter.
TIPS: Pensle med egg før du setter brødene i ovnen!

Stekes midt i ovnen på 210 grader til de er passe brune (ca. 15-20 minutter)
Avkjøl, og nyt!

Ambrosiabrød passer veldig bra til å fryse ned, så du har noe godt og ta frem til gjester!
PS: Masse smør på skiva! Og kanskje ost?

Del med andre!


Ingen vurderinger enda!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Facebook
Facebook
Google+
Pinterest