Biff Bourgogne – Nydelig fransk gryte

Biff Bourgogne – Nydelig fransk gryte

0 Comments

Biff Bougogne - Nydelig fransk gryte

Denne gryten er SÅÅÅÅ vanvittig god! Masse smaker og deilig syrlighet. Smaker aldeles fortreffelig med potetmos, ris eller pasta. (Gubben liker best med potetmos! Men han kan spise mos til alt :p)

  • Prep Time30 min
  • Cook Time2 hr
  • Total Time2 hr 30 min
  • YieldCa 65. stk

Ingredienser

  • 700 gram høyrygg eller annet storfekjøtt, renskåret
  • 100 gram bacon
  • 1 spiseskje hvetemel
  • 2 spiseskjeer tomatpurè
  • 2 hvitløksbåter
  • 1 teskje tørket timian
  • ½ løk
  • 2 - 3 gulerøtter
  • 1 laurbærblad
  • 2,5 desiliter rødvin, ikke tung og sterk, helst lett, fruktig
  • 3 desiliter ferdig utblandet kjøttbuljong. (1 buljongterning utrørt i 3 desiliter varmt vann)
  • 300 gram småløk, for eksempel sjalottløk
  • 300 gram små sjampingjonger, (eller store kuttet i mindre biter)
  • Salt og pepper etter smak
  • Olje og smør til steking.

Slik gjør du

1

Skjær kjøtt og bacon i biter.

Grovhakk løk og hvitløk.

Skrell og skjær gulrøttene i passe biter.

Sprøstek baconet og legg det på en tallerken.

Krydre kjøttet godt med salt og pepper.

Ha litt olje i gryten, og brun kjøttet slik at alt blir skikkelig brunt. Lurt å ikke ta alt på en gang , men litt om gangen, lettere å få alt brunet da.

Tilsett mer olje underveis hvis du trenger det.

Ta kjøttet ut av gryten.

Ha i litt smør og fres løk, hvitløk og gulrøtter i gryten.

Tilsett tomatpurè, timian og laurbærblad,

Ha kjøttet og baconet tilbake i gryten.

Dryss over melet, rør godt og tilsett kraft og vin.

La gryten få et oppkok mens du rører.

Legg på lokk og skru ned varmen slik at det bare står og småkoker.

Skal stå å småkoke i ca 2 timer, til kjøttet er mørt og godt.

Stek småløk og sopp gyllen i litt smør.

Ta dette oppi resten av gryten som såkoker.

Smak til med salt og pepper.

Serveres for eksempel sammen med potetmos

Andre godsaker

Herlig italiensk minestronesuppe
Suppe som varmer i høstmørket, med en god smak av Italia! Den er spesielt god når vinteren herjer ute, og
Gå til oppskrift
Chili Con Carne. Skikkelig varmmat!
Deilig middag eller fredagskos. Varier chili etter smak. Mange liker den fryktelig sterk, mens andre er mer moderate. Denne versjonen
Gå til oppskrift
Herlig og mettende fiskegrateng
Fiskegrateng er god, gammeldags husmannskost. Sunn og mettende mat som er så god at til og med barna som ikke
Gå til oppskrift
Juleribbe
Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Alle er festkledde og forventningene står i kø,
Gå til oppskrift
Deilige nystekte kjøttboller
Deilige kjøttboller, som passer både til pasta, poteter eller mos. Ungene vil elske disse, jeg lover! Server rykende varme, eller
Gå til oppskrift
Biff Bourgogne – Nydelig fransk gryte
Denne gryten er så vanvittig god! Masse smaker og deilig syrlighet. Smaker aldeles fortreffelig med potetmos, ris eller pasta. (Gubben
Gå til oppskrift

Annonse



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *