Clicky

Biff Bourgogne – Nydelig fransk gryte

Biff Bourgogne – Nydelig fransk gryte
Biff Bougogne - Nydelig fransk gryte
  • Forberedelse30 minutter
  • Koke/steketid2 time(r)
  • Totalt2 time(r) 30 minutter
  • Porsjoner3-4 porsjoner

Ingredienser

  • 700 gram høyrygg eller annet storfekjøtt, renskåret
  • 100 gram bacon
  • 1 spiseskje hvetemel
  • 2 spiseskjeer tomatpurè
  • 2 hvitløksbåter
  • 1 teskje tørket timian
  • ½ løk
  • 2 - 3 gulerøtter
  • 1 laurbærblad
  • 2,5 desiliter rødvin, ikke tung og sterk, helst lett, fruktig
  • 3 desiliter ferdig utblandet kjøttbuljong. (1 buljongterning utrørt i 3 desiliter varmt vann)
  • 300 gram småløk, for eksempel sjalottløk
  • 300 gram små sjampingjonger, (eller store kuttet i mindre biter)
  • Salt og pepper etter smak
  • Olje og smør til steking.

Slik gjør du

1

Skjær kjøtt og bacon i biter.

Grovhakk løk og hvitløk.

Skrell og skjær gulrøttene i passe biter.

Sprøstek baconet og legg det på en tallerken.

Krydre kjøttet godt med salt og pepper.

Ha litt olje i gryten, og brun kjøttet slik at alt blir skikkelig brunt. Lurt å ikke ta alt på en gang , men litt om gangen, lettere å få alt brunet da.

Tilsett mer olje underveis hvis du trenger det.

Ta kjøttet ut av gryten.

Ha i litt smør og fres løk, hvitløk og gulrøtter i gryten.

Tilsett tomatpurè, timian og laurbærblad,

Ha kjøttet og baconet tilbake i gryten.

Dryss over melet, rør godt og tilsett kraft og vin.

La gryten få et oppkok mens du rører.

Legg på lokk og skru ned varmen slik at det bare står og småkoker.

Skal stå å småkoke i ca 2 timer, til kjøttet er mørt og godt.

Stek småløk og sopp gyllen i litt smør.

Ta dette oppi resten av gryten som såkoker.

Smak til med salt og pepper.

Serveres for eksempel sammen med potetmos

PS! Husk at hvis det er noe du lurer på, så kan du jo alltids sjekke ut kulinariskforum.no! Der kan du spør andre matglade mennesker om hjelp og tips!

[powr-popup id=5cebbeb2_1536078215]

Skriv ut oppskriften, eller del med andre!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


close

Likte du bloggen? Spre det glade budskap :=

Get new posts by email: