Biff Bourgogne – Nydelig fransk gryte

Biff Bourgogne – Nydelig fransk gryte

0 Comments

Biff Bourgogne er SÅÅÅÅ vanvittig godt! Masse smaker og deilig syrlighet. Smaker aldeles fortreffelig med potetmos, ris eller pasta. (Gubben liker best med potetmos! Men han kan spise mos til alt :p)

Info

4 porsjoner

2 timer og 30 minutter

Middag

Fransk


Ingredienser

700 gram høyrygg eller annet storfekjøtt, renskåret
100 gr bacon
1 ss hvetemel
2 ss tomatpurè
2 hvitløksbåter
1 ts tørket timian
½ løk
2-3 Gulrøtter
1 laubærblad
2,5 dl rødvin, ikke tung og sterk, helst lett og fruktig
3 ferdig utblandet kjøttbuljong. (1 buljongterning utrørt i 3 desiliter varmt vann)

300 gram småløk, for eksempel sjalottløk</div

300 gram små sjampingjonger, (eller store kuttet i mindre biter)
        Salt og pepper etter smak
        Olje og smør til steking.

Biff Bourgogne - SLIK GJØR DU

Skjær kjøtt og bacon i biter.

Grovhakk løk og hvitløk.

Skrell og skjær gulrøttene i passe biter.

Sprøstek baconet og legg det på en tallerken.

Krydre kjøttet godt med salt og pepper.

Ha litt olje i gryten, og brun kjøttet slik at alt blir skikkelig brunt. Lurt å ikke ta alt på en gang , men litt om gangen, lettere å få alt brunet da.

Tilsett mer olje underveis hvis du trenger det.

Ta kjøttet ut av gryten.

 

Ha i litt smør og fres løk, hvitløk og gulrøtter i gryten.

Tilsett tomatpurè, timian og laurbærblad,

Ha kjøttet og baconet tilbake i gryten.

Dryss over melet, rør godt og tilsett kraft og vin.

La gryten få et oppkok mens du rører.

Legg på lokk og skru ned varmen slik at det bare står og småkoker.

Skal stå å småkoke i ca 2 timer, til kjøttet er mørt og godt.

Stek småløk og sopp gyllen i litt smør.

Ta dette oppi resten av gryten som såkoker.

Smak til med salt og pepper.

Biff Bourgogne serveres med, for eksempel, potetmos eller ris. Potetmos er vanligst.

Andre godsaker fra Ingunns

Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Alle er festkledde og forventningene står i kø,
Gå til oppskrift
Dette er middag som metter, og som har tradisjoner langt tilbake, og det smaker så så utrolig GODT! Og uansett,
Gå til oppskrift
Deilige kjøttboller, som passer både til pasta, poteter eller mos. Ungene vil elske disse, jeg lover! Server rykende varme, eller
Gå til oppskrift
Lapskaus
God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.
Gå til oppskrift
Baconrullet kylling i fløtesaus
Dette er god middag! Kyllingen får en herlig smak, og blir skikkelig saftig og god, på grunn av baconet som
Gå til oppskrift
Stekt ris er Gubbens spesialrett. Oppskriften har vært hemmelig, men nå kan alle få nyte denne stekte risen! Det er
Gå til oppskrift


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *