Biff Bourgogne – Nydelig fransk gryte

Biff Bourgogne – Nydelig fransk gryte

0 Comments

Biff Bourgogne er SÅÅÅÅ vanvittig godt! Masse smaker og deilig syrlighet. Smaker aldeles fortreffelig med potetmos, ris eller pasta. (Gubben liker best med potetmos! Men han kan spise mos til alt :p)

Info

4 porsjoner

2 timer og 30 minutter

Middag

Fransk


Ingredienser

700 gram høyrygg eller annet storfekjøtt, renskåret
100 gr bacon
1 ss hvetemel
2 ss tomatpurè
2 hvitløksbåter
1 ts tørket timian
½ løk
2-3 Gulrøtter
1 laubærblad
2,5 dl rødvin, ikke tung og sterk, helst lett og fruktig
3 ferdig utblandet kjøttbuljong. (1 buljongterning utrørt i 3 desiliter varmt vann)

300 gram småløk, for eksempel sjalottløk</div

300 gram små sjampingjonger, (eller store kuttet i mindre biter)
        Salt og pepper etter smak
        Olje og smør til steking.

Biff Bourgogne - SLIK GJØR DU

Skjær kjøtt og bacon i biter.

Grovhakk løk og hvitløk.

Skrell og skjær gulrøttene i passe biter.

Sprøstek baconet og legg det på en tallerken.

Krydre kjøttet godt med salt og pepper.

Ha litt olje i gryten, og brun kjøttet slik at alt blir skikkelig brunt. Lurt å ikke ta alt på en gang , men litt om gangen, lettere å få alt brunet da.

Tilsett mer olje underveis hvis du trenger det.

Ta kjøttet ut av gryten.

 

Ha i litt smør og fres løk, hvitløk og gulrøtter i gryten.

Tilsett tomatpurè, timian og laurbærblad,

Ha kjøttet og baconet tilbake i gryten.

Dryss over melet, rør godt og tilsett kraft og vin.

La gryten få et oppkok mens du rører.

Legg på lokk og skru ned varmen slik at det bare står og småkoker.

Skal stå å småkoke i ca 2 timer, til kjøttet er mørt og godt.

Stek småløk og sopp gyllen i litt smør.

Ta dette oppi resten av gryten som såkoker.

Smak til med salt og pepper.

Biff Bourgogne serveres med, for eksempel, potetmos eller ris. Potetmos er vanligst.

Andre godsaker fra Ingunns

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.
Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som
Gå til oppskrift
Chili Con Carne. Skikkelig varmmat!
Deilig middag eller fredagskos. Varier chili etter smak. Mange liker den fryktelig sterk, mens andre er mer moderate. Denne versjonen
Gå til oppskrift
Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.
Gå til oppskrift
Gubben Olsens perfekte stekt ris
Stekt ris er Gubbens spesialrett. Oppskriften har vært hemmelig, men nå kan alle få nyte denne stekte risen! Det er
Gå til oppskrift
Linser
Linsegryte. Deilig høstmat!
Denne gryta er både sunn og ikke minst god! Massevis med smak av gode grønnsaker og krydder.
Gå til oppskrift
Saftige knallgode karbonader
Karbonader har vært en sikker vinner siden tidenes morgen! Eller, i alle fall ganske lenge. Her er oppskriften på mine
Gå til oppskrift


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *