Brente mandler

Brente mandler

Brente mandler godt. Året rundt! Har du begynt å knaske på disse mandlene, forsvinner innholdet i krukka fort!

Info

Brente mandler 1
Ett lite norgesglass

Brente mandler 2
35 minutter

Brente mandler 3
Snacks

Brente mandler 4
Internasjonal

Brente mandler 5

Ingredienser

250 g mandler
100 g sukker
1 dl vann
1 ts vaniljesukker
1 ss smør
1 ss olje til pensling, for eksempel rapsolje

SLIK GJØR DU

Pensle et bakepapir med olje, slik at det er klart til å helle mandlene over.

Middels varme,  ca 4 -5 av 9

Ta  vann,  vaniljesukker, mandlene og sukkeret i en tykkbunnet gryte.

Bland godt.

Skru på komfyren på 5 og rør rundt. Fortsett å røre hele tiden.

Når sukkeret begynner å smelte, skru ned på 4,5 eller 4 og fortsett å røre mens sukkeret krystalliserer seg rundt mandlene. Etter en stund vil sukkeret smelte ned igjen og det vil bli en glatt og blank hinne over mandlene. Du justerer varmen opp og ned etter som det trengs, det skal være god varme men ikke svi mandlene. Dette tar ganske lang tid, kan godt være du må bruke rundt  30 min før de er blanke.

Når de har blitt blanke, hell dem over på det smurte bakepapiret og fordel dem rundt på dette med to gafler. Når de er kalde og stivnet har du de over i et tett glass/ krukke.

Kos deg 😊

Andre godsaker fra Ingunns

Brente mandler 6
Brente mandler 7
Brente mandler
Brente mandler godt. Året rundt! Har du begynt å knaske på disse mandlene, forsvinner innholdet i krukka fort!
Gå til oppskrift

Related Posts

Kokosmakroner. Søt juleglede!

Kokosmakroner. Søt juleglede!

Både sprø og myke på en gang! Disse herlige, søte små toppene er en sikker vinner, og ikke bare til jul! De er også uten mel, slik at de er glutenfri!

Nøttecookies

Nøttecookies

Nøttecookies er herlige å knaske på! Mandler og hasselnøtter gir god tyggemotsdagnd og smak. Jum jum!