Brente mandler

Brente mandler

Brente mandler godt. Året rundt! Har du begynt å knaske på disse mandlene, forsvinner innholdet i krukka fort!

Info

Ett lite norgesglass

35 minutter

Snacks

Internasjonal


Ingredienser

250 g mandler
100 g sukker
1 dl vann
1 ts vaniljesukker
1 ss smør
1 ss olje til pensling, for eksempel rapsolje

SLIK GJØR DU

Pensle et bakepapir med olje, slik at det er klart til å helle mandlene over.

Middels varme,  ca 4 -5 av 9

Ta  vann,  vaniljesukker, mandlene og sukkeret i en tykkbunnet gryte.

Bland godt.

Skru på komfyren på 5 og rør rundt. Fortsett å røre hele tiden.

Når sukkeret begynner å smelte, skru ned på 4,5 eller 4 og fortsett å røre mens sukkeret krystalliserer seg rundt mandlene. Etter en stund vil sukkeret smelte ned igjen og det vil bli en glatt og blank hinne over mandlene. Du justerer varmen opp og ned etter som det trengs, det skal være god varme men ikke svi mandlene. Dette tar ganske lang tid, kan godt være du må bruke rundt  30 min før de er blanke.

Når de har blitt blanke, hell dem over på det smurte bakepapiret og fordel dem rundt på dette med to gafler. Når de er kalde og stivnet har du de over i et tett glass/ krukke.

Kos deg 😊

Andre godsaker fra Ingunns

No Post found

Lignende oppskrifter

Smultringer. Lukten av jul

Smultringer. Lukten av jul

God gammel oppskrift på smultringer. Når du steker disse, lukter det jul i hele huset! (kanskje bare slått av ribbelukta!) I hele romjula kan man kose seg med smultringer, og kanskje en kopp varm kakao?

Kokosmakroner. Søt juleglede!

Kokosmakroner. Søt juleglede!

Både sprø og myke på en gang! Disse herlige, søte små toppene er en sikker vinner, og ikke bare til jul! De er også uten mel, slik at de er glutenfri!