Brød med mange muligheter

Brød med mange muligheter
Brød med mange muligheter
  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min
  • Serving Size4 brød

Ingredienser

  • 12 dl melk (eller vann, eller en blanding av dette)
  • 1 pk gjær (bruker tørrgjær)
  • 1 ss ferskere bakst ( holder brødet ferskt lenger)
  • 1,5 dl rapsolje eller solsikkeolje
  • 2 ts salt
  • 3 ss honning
  • 2 kg mel: (du bruker det melet og frø/korn du ønsker selv, men pass på at du bruker minst halvparten hvetemel, da blir resultatet best synes jeg)

Forslag til melblanding

  • 80 g linfrø
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 100 g havremel
  • 100 g sammalt rug grov
  • 620 g grovbakstmel
  • 1 kg hvetemel

Slik gjør du

1

Bland alt det tørre.

Varm opp melken til fingervarm, og hell oljen og honningen i melken, og rør rundt/bland litt.

Hell så melkeblandingen oppi det tørre og elt godt, jeg lot kjøkkenmaskinen elte i 5-7 minutter.

Dekk bollen med et rent klede eller plastfolie.

La deigen forheve i 45 minutter.

Ta deigen ut av bollen når den er ferdig hevet, og kna den litt sammen.

Del deigen i 4 emner, og rull hver del ut som en pølse som passer til brødformene.

Legg bakepapir i hver form, legg deig pølsen oppi, og trykk den litt ned.

La brødene nå etterheve i 45 minutter.

Rett før du setter dem inn så skjær to-tre skråsnitt på toppen av brødet og pensle toppen av brødet med vann. ( snittene skjæres for at brødet ikke skal bli for kompakt, men luftigere)

Stekes så i forvarmet ovn, over/undervarme, nederste rille på 200 grader i 40 – 45 minutter.

Brødformene settes oppå et stekebrett inni ovnen, og du kan steke så mange brød du får plass til på brettet om gangen, jeg steker alle fire samtidig.

For å finne ut om brødene er ferdig stekt, banker du lett med fingen/knoken på fingen på toppen av brødet. Er lyden liksom litt hul er brødet ferdig.

Når de er ferdige setter du brødene over på en rist til avkjøling, og legger et rent klede over.

La dem stå til dem er kalde før du legger dem i plastposer.

TIPS: Egner seg godt til frysing.

Skriv ut oppskriften, eller del med andre!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Facebook
Facebook
Google+
Pinterest