Clicky

Brød med mange muligheter

Brød med mange muligheter
Brød med mange muligheter

Dette brødet har du mange muligheter til å justere det slik at det smaker best, nettopp for deg. Du kan mikse og trikse med melblandingen slik du vil. Lag to deiger, og smak forskjellen!

  • Forberedelse20 minutter
  • Koke/steketid45 minutter
  • Totalt1 time(r) 5 minutter
  • Porsjoner4 brød

Ingredienser

  • 12 dl melk (eller vann, eller en blanding av dette)
  • 1 pk gjær (bruker tørrgjær)
  • 1 ss ferskere bakst ( holder brødet ferskt lenger)
  • 1,5 dl rapsolje eller solsikkeolje
  • 2 ts salt
  • 3 ss honning
  • 2 kg mel: (du bruker det melet og frø/korn du ønsker selv, men pass på at du bruker minst halvparten hvetemel, da blir resultatet best synes jeg)

Forslag til melblanding

  • 80 g linfrø
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 100 g havremel
  • 100 g sammalt rug grov
  • 620 g grovbakstmel
  • 1 kg hvetemel

Slik gjør du

1

Bland alt det tørre.

Varm opp melken til fingervarm, og hell oljen og honningen i melken, og rør rundt/bland litt.

Hell så melkeblandingen oppi det tørre og elt godt, jeg lot kjøkkenmaskinen elte i 5-7 minutter.

Dekk bollen med et rent klede eller plastfolie.

La deigen forheve i 45 minutter.

Ta deigen ut av bollen når den er ferdig hevet, og kna den litt sammen.

Del deigen i 4 emner, og rull hver del ut som en pølse som passer til brødformene.

Legg bakepapir i hver form, legg deig pølsen oppi, og trykk den litt ned.

La brødene nå etterheve i 45 minutter.

Rett før du setter dem inn så skjær to-tre skråsnitt på toppen av brødet og pensle toppen av brødet med vann. ( snittene skjæres for at brødet ikke skal bli for kompakt, men luftigere)

Stekes så i forvarmet ovn, over/undervarme, nederste rille på 200 grader i 40 – 45 minutter.

Brødformene settes oppå et stekebrett inni ovnen, og du kan steke så mange brød du får plass til på brettet om gangen, jeg steker alle fire samtidig.

For å finne ut om brødene er ferdig stekt, banker du lett med fingen/knoken på fingen på toppen av brødet. Er lyden liksom litt hul er brødet ferdig.

Når de er ferdige setter du brødene over på en rist til avkjøling, og legger et rent klede over.

La dem stå til dem er kalde før du legger dem i plastposer.

TIPS: Egner seg godt til frysing.

Andre godsaker

Mormors blåbærkake, søt og god!
Morsmors blåbærkake er bare herlig! Søt og god deig, med blåbærenes friskhet i midten. Den er lett og bake, og
Gå til oppskrift
Brød med mange muligheter
Dette brødet har du mange muligheter til å justere det slik at det smaker best, nettopp for deg. Du kan
Gå til oppskrift
Foccaciabrød. Deilig italiensk!
Herlig foccaciabrød. Server sammen med suppe, grillmat, salat eller hva du måtte komme på 😀
Gå til oppskrift
Vafler. Alltid en vinner!
Visste du at den 25. mars er verdens vaffeldag? Uansett er vafler alltid en vinner, om det er bursdag eller
Gå til oppskrift
Smaskensgode boller med kaneltopping
Boller med kaneltopping. Gubben falt pladask for disse, og ga to tomler opp. De er søte, og spesielt gode når
Gå til oppskrift
Herlige kanelboller. Serveres varme!
"Her bruker jeg en grunndeig, som kan brukes til mye forskjellig gjærbakst. Myk god gjærbakst, som garantert blir en favoritt
Gå til oppskrift

Annonse



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Visit Us