Clicky

Brun lappskaus med norske grønnsaker

Brun lappskaus med norske grønnsaker

God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør.

  • Forberedelse30 minutter
  • Koke/steketid2 time(r)
  • Totalt2 time(r) 30 minutter
  • Porsjoner4-5 porsjoner

Ingredienser

  • 560 gram storfekjøtt
  • 1.5 liter vann
  • 1-2 teskjeer salt
  • 1 buljongterning
  • 360 gram sommerkål
  • 860 gram potet
  • 260 gram gulrot
  • 110 gram/1 løk
  • 60 gram purreløk (omlag en halv purreløk)
  • 80 gram sellerirot
  • 200 gram kålrot
  • Sukkerkulør

Jevning

  • 3 desiliter vann
  • 5 toppede spiseskjeer hvetemel

Slik gjør du

I begynnelsen er det hakketid!

1

Hakk opp alle grønnsakene i passende biter. Bruk den størrelsen du liker best. Noen liker store biter, andre liker små. Større biter vil forlenge kokediden.

Strimle kjøttet i gode munnfuller.

Kjøttet

2

Ha kjøttet i gryten sammen med halvannen liter vann.

Ha i pepper, salt og buljongterning.

La det koke i omtrent 45 minutter.

Jevning

3

Rist ut/rør godt i jevningen til alle klumper er borte.

Ha i jevningen sammen med sukkerkulør. Finn den brunfargen som passer best for deg. (Pass på å ta litt av gangen, så det ikke blir helt svart!)

Grønnsakene

4

Ha de hakkede grønnsakene i gryten sammen med kjøttet. La dette småkoke i en til 1 1/2 time. Føl deg frem. Når grønnsakene og kjøttet er mørt, er lapskausen klar.

Tips!

5

Ble lapskausen for tynn? Bruk litt potetmospulver!

Ble den for tykk? Ha i mer vann!

Andre godsaker

Pannekaker. Når barna får bestemme
Pannekaker! Himmelsk gode, herlige og så mettende! Pannekaker er ett av mine barndomsminner. Og en unnskyldning for oss voksne til
Gå til oppskrift
Baconrullet kylling i fløtesaus
Dette er god middag! Kyllingen får en herlig smak, og blir skikkelig saftig og god, på grunn av baconet som
Gå til oppskrift
Kjøttpølse med kål- og gulrotstuing
Dette er middag som metter, og som har tradisjoner langt tilbake, og det smaker så så utrolig GODT! Og uansett,
Gå til oppskrift
Deilig kylling med kokosmelk
Deilig og mettende gryte med kokosmelk. Saftig og herlig krydret, og litt søtlig. Du kan gjerne bruke mer chili, hvis
Gå til oppskrift
Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.
Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som
Gå til oppskrift
Sunn, god og frisk grønnsaksform
God og enkel rett, og ganske sunn vil jeg tro? Her brukes jo kyllingkjøttdeig, og så vidt jeg vet, er
Gå til oppskrift

Annonse


Related Posts

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som noen gang før!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Visit Us