Clicky

Brun lappskaus med norske grønnsaker

Brun lappskaus med norske grønnsaker
  • Forberedelse30 minutter
  • Koke/steketid2 time(r)
  • Totalt2 time(r) 30 minutter
  • Porsjoner4-5 porsjoner

Ingredienser

  • 560 gram storfekjøtt
  • 1.5 liter vann
  • 1-2 teskjeer salt
  • 1 buljongterning
  • 360 gram sommerkål
  • 860 gram potet
  • 260 gram gulrot
  • 110 gram/1 løk
  • 60 gram purreløk (omlag en halv purreløk)
  • 80 gram sellerirot
  • 200 gram kålrot
  • Sukkerkulør

Jevning

  • 3 desiliter vann
  • 5 toppede spiseskjeer hvetemel

Slik gjør du

I begynnelsen er det hakketid!

1

Hakk opp alle grønnsakene i passende biter. Bruk den størrelsen du liker best. Noen liker store biter, andre liker små. Større biter vil forlenge kokediden.

Strimle kjøttet i gode munnfuller.

Kjøttet

2

Ha kjøttet i gryten sammen med halvannen liter vann.

Ha i pepper, salt og buljongterning.

La det koke i omtrent 45 minutter.

Jevning

3

Rist ut/rør godt i jevningen til alle klumper er borte.

Ha i jevningen sammen med sukkerkulør. Finn den brunfargen som passer best for deg. (Pass på å ta litt av gangen, så det ikke blir helt svart!)

Grønnsakene

4

Ha de hakkede grønnsakene i gryten sammen med kjøttet. La dette småkoke i en til 1 1/2 time. Føl deg frem. Når grønnsakene og kjøttet er mørt, er lapskausen klar.

Tips!

5

Ble lapskausen for tynn? Bruk litt potetmospulver!

Ble den for tykk? Ha i mer vann!

Skriv ut oppskriften, eller del med andre!


Related Posts

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.

Smultringer. Lukten av jul

Smultringer. Lukten av jul

God gammel oppskrift på smultringer. Når du steker disse, lukter det jul i hele huset! (kanskje bare slått av ribbelukta!) I hele romjula kan man kose seg med smultringer, og kanskje en kopp varm kakao?



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


close

Likte du bloggen? Spre det glade budskap :=

Get new posts by email: