Brun lappskaus med norske grønnsaker

Brun lappskaus med norske grønnsaker

0 Comments

Brun lappskaus

God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør.

  • Prep Time20 min
  • Cook Time2 hr
  • Total Time2 hr 20 min
  • Yield4-5 porsjoner

Ingredienser

  • 560 gram storfekjøtt
  • 1.5 liter vann
  • 1-2 teskjeer salt
  • 1 buljongterning
  • 360 gram sommerkål
  • 860 gram potet
  • 260 gram gulrot
  • 110 gram/1 løk
  • 60 gram purreløk (omlag en halv purreløk)
  • 80 gram sellerirot
  • 200 gram kålrot
  • Sukkerkulør

Jevning

  • 3 desiliter vann
  • 5 toppede spiseskjeer hvetemel

Slik gjør du

1

Hakk opp alle grønnsakene i passende biter. Bruk den størrelsen du liker best. Noen liker store biter, andre liker små. Større biter vil forlenge kokediden.

Strimle kjøttet i gode munnfuller.

Kjøttet

2

Ha kjøttet i gryten sammen med halvannen liter vann.

Ha i pepper, salt og buljongterning.

La det koke i omtrent 45 minutter.

Jevning

3

Rist ut/rør godt i jevningen til alle klumper er borte.

Ha i jevningen sammen med sukkerkulør. Finn den brunfargen som passer best for deg. (Pass på å ta litt av gangen, så det ikke blir helt svart!)

Grønnsakene

4

Ha de hakkede grønnsakene i gryten sammen med kjøttet. La dette småkoke i en til 1 1/2 time. Føl deg frem. Når grønnsakene og kjøttet er mørt, er lapskausen klar.

Tips!

5

Ble lapskausen for tynn? Bruk litt potetmospulver!

Ble den for tykk? Ha i mer vann!

Andre godsaker

Brun lappskaus med norske grønnsaker 1
Herlig italiensk minestronesuppe
Suppe som varmer i høstmørket, med en god smak av Italia! Den er spesielt god når vinteren herjer ute, og
Gå til oppskrift
Bilde av tallerken med grønnsaks og kjøttsuppe
Ferskt kjøtt og suppe
Ferskt kjøtt og suppe er en god, gammel klassiker som er perfekt for lange høst- og vinterkvelder. Den varme suppen
Gå til oppskrift
Lapskaus
Brun lappskaus med norske grønnsaker
God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.
Gå til oppskrift
Brun lappskaus med norske grønnsaker 2
Juleribbe
Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Alle er festkledde og forventningene står i kø,
Gå til oppskrift
Brun lappskaus med norske grønnsaker 3
Kjøttpølse med kål- og gulrotstuing
Dette er middag som metter, og som har tradisjoner langt tilbake, og det smaker så så utrolig GODT! Og uansett,
Gå til oppskrift
Brun lappskaus med norske grønnsaker 4
Middagsomelett
En herlig, tykk og mettende omelett. Passer like godt til middagen som til kveldskosen.
Gå til oppskrift

Annonse


Related Posts

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.

Sunn, god og frisk grønnsaksform

Sunn, god og frisk grønnsaksform

God og enkel rett, og ganske sunn vil jeg tro? Her brukes jo kyllingkjøttdeig, og så vidt jeg vet, er det sunt. Hvorfor ikke lage det til kveldskos? Den passer jo like bra som til middag.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *