Deilig varm wok med svinekjøtt

Deilig varm wok med svinekjøtt

0 Comments

En deilig wok som er en sikker vinner til helgekosen. Mye god smak, og crunchy grønnsaker som gir det hele en herlig, varmende smak alle i familien kan like. Du kan jo også bruke kyllingkjøtt hvis du vil ha en litt sunnere versjon!

Info

4 porsjoner

30 minutter

Middag, kos

Asiatisk


Ingredienser

Marinade

3 ss østerssaus
4 ss soyasaus
3/4 ts peppermix
3/4 ts salt
3/4 ts umami

Resten

300 gr gram strimlet kjøtt
1 pose wok-grønnsaker
80-100 gr nudler
4 dl vann
3 ss olje til steking
1 buljongterning eller en teskje med buljongpulver
   Salt og pepper hvis du trenger å smake til.

SLIK GJØR DU

1

Strimle kjøttet.
Bland marinaden, og ha kjøttet oppi. Det beste resultatet får du hvis du har kjøttet i marinaden i minst ett par timer. Legg i kjøleskapet, slik at det riktig får godgjort seg.

2

Kok nudlene. La dem stå og renne av seg imens du starter med resten.
Ha olje i wokpannen, og varm den opp.
Kjøttet legges i pannen når den er god og varm.
Brun wokkjøttet. Hvor mye er opp til deg, og din egen smak. Husk å vende kjøttet, slik at det blir likt stekt over alt. (5 -6 minutter)
Hell grønnsakene opp i pannen når du er fornøyd med kjøttet. Vend kjøtt og grønnsaker mens du steker det i en fem seks minutter, til det er godt og mørt.
Ha vannet i pannen, ha i buljongen og la det koke opp imens du blander buljongen godt inn..
Smak til med salt og pepper
Ha nudlene i pannen, og bland godt.

Tips! Hold buljongterningen over pannen, og skrap den opp med en kniv når du har hatt vannet i pannen, slik at den løser seg opp fortere!

Andre godsaker fra Ingunns

Lapskaus
Brun lappskaus med norske grønnsaker
God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.
Gå til oppskrift
Deilige nystekte kjøttboller
Deilige kjøttboller, som passer både til pasta, poteter eller mos. Ungene vil elske disse, jeg lover! Server rykende varme, eller
Gå til oppskrift
Kylling med kokosmelk
Kylling med kokosmelk. Deilig og mettende gryte. Saftig og herlig krydret, og litt søtlig. Du kan gjerne bruke mer chili,
Gå til oppskrift
Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.
Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som
Gå til oppskrift
Pannekaker. Når barna får bestemme
Pannekaker! Himmelsk gode, herlige og så mettende! Pannekaker er ett av mine barndomsminner. Og en unnskyldning for oss voksne til
Gå til oppskrift
Linser
Linsegryte. Deilig høstmat!
Denne gryta er både sunn og ikke minst god! Massevis med smak av gode grønnsaker og krydder.
Gå til oppskrift


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *