Deilig varm wok med svinekjøtt

Deilig varm wok med svinekjøtt

0 Comments

En deilig wok som er en sikker vinner til helgekosen. Mye god smak, og crunchy grønnsaker som gir det hele en herlig, varmende smak alle i familien kan like. Du kan jo også bruke kyllingkjøtt hvis du vil ha en litt sunnere versjon!

Info

4 porsjoner

30 minutter

Middag, kos

Asiatisk


Ingredienser

Marinade

3 ss østerssaus
4 ss soyasaus
3/4 ts peppermix
3/4 ts salt
3/4 ts umami

Resten

300 gr gram strimlet kjøtt
1 pose wok-grønnsaker
80-100 gr nudler
4 dl vann
3 ss olje til steking
1 buljongterning eller en teskje med buljongpulver
   Salt og pepper hvis du trenger å smake til.

SLIK GJØR DU

1

Strimle kjøttet.
Bland marinaden, og ha kjøttet oppi. Det beste resultatet får du hvis du har kjøttet i marinaden i minst ett par timer. Legg i kjøleskapet, slik at det riktig får godgjort seg.

2

Kok nudlene. La dem stå og renne av seg imens du starter med resten.
Ha olje i wokpannen, og varm den opp.
Kjøttet legges i pannen når den er god og varm.
Brun wokkjøttet. Hvor mye er opp til deg, og din egen smak. Husk å vende kjøttet, slik at det blir likt stekt over alt. (5 -6 minutter)
Hell grønnsakene opp i pannen når du er fornøyd med kjøttet. Vend kjøtt og grønnsaker mens du steker det i en fem seks minutter, til det er godt og mørt.
Ha vannet i pannen, ha i buljongen og la det koke opp imens du blander buljongen godt inn..
Smak til med salt og pepper
Ha nudlene i pannen, og bland godt.

Tips! Hold buljongterningen over pannen, og skrap den opp med en kniv når du har hatt vannet i pannen, slik at den løser seg opp fortere!

Andre godsaker fra Ingunns

Lapskaus
God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.
Gå til oppskrift
God og enkel rett, og ganske sunn vil jeg tro? Her brukes jo kyllingkjøttdeig, og så vidt jeg vet, er
Gå til oppskrift
Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Alle er festkledde og forventningene står i kø,
Gå til oppskrift
En herlig, tykk og mettende omelett. Passer like godt til middagen som til kveldskosen.
Gå til oppskrift
En deilig wok som er en sikker vinner til helgekosen. Mye god smak, og crunchy grønnsaker som gir det hele
Gå til oppskrift
Bilde av tallerken med grønnsaks og kjøttsuppe
Ferskt kjøtt og suppe er en god, gammel klassiker som er perfekt for lange høst- og vinterkvelder. Den varme suppen
Gå til oppskrift


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *