Eplemos

Eplemos

Eplemos er enkelt og raskt å lage. Ha den på brødskiva, eller lag Tilslørte bondepiker. Nam nam!

Info

Eplemos 1
4 porsjoner

Eplemos 2
40 minutter

Eplemos 3
Dessert

Eplemos 4
Norsk, tradisjon

Eplemos 5

Ingredienser

3store epler
3ss sukker (toppet)
Smak til med sukker etter hvor sure eplene er, eller hvor søt du ønsker at eplemosen skal være.

SLIK GJØR DU

Skrell og rens eplene, kutt i biter og legg i en gryte som passer. Ha i sukker og vann, og rør godt. Sett komfyren på middels varme, og rør innimellom. Sukkeret vil smelte, og saften fra eplene vil trekkes ut. Skru ned til svak varme slik at det småkoker. Rør innimellom. La det småkoke til eplene er helt møre, og «moser» seg litt når du rører. Mosen er ferdig når den er så fin eller klumpete som du ønsker å ha den.

TIPS:

Mosen kan fryses i porsjonspakker.

Brukes som fyll i kaker, gjærbakst eller som syltetøy. Eller bare som den er!

Andre godsaker fra Ingunns

Eplemos 11
Eplemos
Eplemos
Eplemos. Det tar meg til gamle dager, da det luktet eplemos over hele huset.
Gå til oppskrift
Pikekyss
Pikekyss
Dette er en oppskrift på lekre marengs av ypperste klasse, også kalt pikekyss. Kyssene skal være sprø, og smelte i
Gå til oppskrift