Clicky

Ferskt kjøtt og suppe

Ferskt kjøtt og suppe
Fersk kjøtt og suppe

Dette er en god, gammel klassiker som er perfekt for lange høst- og vinterkvelder. Den varme suppen og den herlige løksausen er fantastisk!

  • Forberedelse30 minutter
  • Koke/steketid2 time(r)
  • Totalt2 time(r) 30 minutter
  • Porsjoner15 plater

Ingredienser

Suppe

  • 1 ¼ kilo kokekjøtt av storfe, for eksempel bog eller høyrygg
  • 1 ½ liter vann
  • 1 ts salt
  • 150 gr hodekål
  • 3 gulrøtter
  • 100 gr sellerirot
  • 1 purreløk
  • ½ ts pepper

Løksaus

  • 1 finhakket løk
  • 5 dl kraft
  • 2 ss hvetemel eller 2 ts maisenna
  • ½ dl kaldt vann
  • 2 ts eddik
  • 3 ts sukker
  • Salt
  • pepper

Slik gjør du

1

Kok opp vann og legg kjøttstykkene i, i så hele stykker som mulig. La vannet koke opp igjen.
Dryss over salt og legg i det grønne av purren. La kjøttet småkoke under lokk til kjøttet er mørt i ca 1,5 -2 timer.
Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fint opp. Ha grønnsakene i gryten. La alt koke til grønnsakene er møre i ca 20 minutter.

Mens grønnsaken koker, sil opp ca 5 dl kraft fra suppen og lag løksausen. Kok opp løk og kraften. Rør hvetemel eller maisenna ut i kaldt vann, og rør jevningen i den varme kraften under omrøring. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.

Når grønnsakene er ferdige, smaker du til suppe med salt og pepper. Ta opp kjøttet og skjær det i skiver før servering
Serveres med kokte poteter.
Server med løksaus eller sursøt saus uten løk.

Andre godsaker

Deilige nystekte kjøttboller
Deilige kjøttboller, som passer både til pasta, poteter eller mos. Ungene vil elske disse, jeg lover! Server rykende varme, eller
Gå til oppskrift
Bilde av tallerken med grønnsaks og kjøttsuppe
Ferskt kjøtt og suppe
Dette er en god, gammel klassiker som er perfekt for lange høst- og vinterkvelder. Den varme suppen og den herlige
Gå til oppskrift
Baconrullet kylling i fløtesaus
Dette er god middag! Kyllingen får en herlig smak, og blir skikkelig saftig og god, på grunn av baconet som
Gå til oppskrift
Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.
Gå til oppskrift
Sunn, god og frisk grønnsaksform
God og enkel rett, og ganske sunn vil jeg tro? Her brukes jo kyllingkjøttdeig, og så vidt jeg vet, er
Gå til oppskrift
Saftige knallgode karbonader
Karbonader har vært en sikker vinner siden tidenes morgen! Eller, i alle fall ganske lenge. Her er oppskriften på mine
Gå til oppskrift

Annonse



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


close

Likte du bloggen? Spre det glade budskap :=

Get new posts by email: