Ferskt kjøtt og suppe

Ferskt kjøtt og suppe

0 Comments

Fersk kjøtt og suppe er en god, gammel klassiker som er perfekt for lange høst- og vinterkvelder. Den varme suppen og den herlige løksausen er fantastisk!

Info

4 porsjoner

2 timer 30 minutter

middag

Norsk, tradisjon


Ingredienser

Suppe

kokekjøtt av storfe, for eksempel bog eller høyrygg
l vann
1 ts salt
150 gram hodekål
3 gulrøtter
100 gram sellerirot
1 purreløk
½ ts pepper

Løksaus

1 finhakket løk
5 dl kraft
2 ss hvetemel eller 2 ts maisenna
kaldt vann
4 ts eddik
3 ts sukker
 salt
 pepper

Slik lager du fersk kjøtt og suppe

Kok opp vann og legg kjøttstykkene i, i så hele stykker som mulig. La vannet koke opp igjen.
Dryss over salt og legg i det grønne av purren. La kjøttet småkoke under lokk til kjøttet er mørt i ca 1,5 -2 timer.
Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fint opp. Ha grønnsakene i gryten. La alt koke til grønnsakene er møre i ca 20 minutter.

Mens grønnsaken koker, sil opp ca 5 dl kraft fra suppen og lag løksausen. Kok opp løk og kraften. Rør hvetemel eller maisenna ut i kaldt vann, og rør jevningen i den varme kraften under omrøring. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.

Når grønnsakene er ferdige, smaker du til suppe med salt og pepper. Ta opp kjøttet og skjær det i skiver før servering
Serveres med kokte poteter.
Server fersk kjøtt og suppe med løksaus eller sursøt saus uten løk.

Andre godsaker fra Ingunns

Minestrone
Minestrone varmer i høstmørket, med en god smak av Italia! Den er spesielt god når vinteren herjer ute, og du
Gå til oppskrift
Pannekaker! Himmelsk gode, herlige og så mettende! Pannekaker er ett av mine barndomsminner. Og en unnskyldning for oss voksne til
Gå til oppskrift
Deilig middag eller fredagskos. Varier chili etter smak. Mange liker den fryktelig sterk, mens andre er mer moderate. Denne versjonen
Gå til oppskrift
Stekt ris er Gubbens spesialrett. Oppskriften har vært hemmelig, men nå kan alle få nyte denne stekte risen! Det er
Gå til oppskrift
General Tso's kylling
General Tso's kylling er en av våre favoritter når det gjelder kinesisk mat. Den er søt og litt krydret med
Gå til oppskrift
Bilde av tallerken med grønnsaks og kjøttsuppe
Ferskt kjøtt og suppe er en god, gammel klassiker som er perfekt for lange høst- og vinterkvelder. Den varme suppen
Gå til oppskrift


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *