Clicky

Ferskt kjøtt og suppe

Ferskt kjøtt og suppe
Fersk kjøtt og suppe

Dette er en god, gammel klassiker som er perfekt for lange høst- og vinterkvelder. Den varme suppen og den herlige løksausen er fantastisk!

  • Forberedelse30 minutter
  • Koke/steketid2 time(r)
  • Totalt2 time(r) 30 minutter
  • Porsjoner15 plater

Ingredienser

Suppe

  • 1 ¼ kg kokekjøtt av storfe, for eksempel bog eller høyrygg
  • 1 ½ l vann
  • 1 ts salt
  • 150 gr hodekål
  • 3 gulrøtter
  • 100 gr sellerirot
  • 1 purreløk
  • ½ ts pepper

Løksaus

  • 1 finhakket løk
  • 5 dl kraft
  • 2 ss hvetemel eller 2 ts maisenna
  • ½ dl kaldt vann
  • 2 ts eddik
  • 3 ts sukker
  • Salt
  • pepper

Slik gjør du

1

Kok opp vann og legg kjøttstykkene i, i så hele stykker som mulig. La vannet koke opp igjen.
Dryss over salt og legg i det grønne av purren. La kjøttet småkoke under lokk til kjøttet er mørt i ca 1,5 -2 timer.
Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fint opp. Ha grønnsakene i gryten. La alt koke til grønnsakene er møre i ca 20 minutter.

Mens grønnsaken koker, sil opp ca 5 dl kraft fra suppen og lag løksausen. Kok opp løk og kraften. Rør hvetemel eller maisenna ut i kaldt vann, og rør jevningen i den varme kraften under omrøring. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.

Når grønnsakene er ferdige, smaker du til suppe med salt og pepper. Ta opp kjøttet og skjær det i skiver før servering
Serveres med kokte poteter.
Server med løksaus eller sursøt saus uten løk.

Andre godsaker

Juleribbe
Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Alle er festkledde og forventningene står i kø,
Gå til oppskrift
Lapskaus
Brun lappskaus med norske grønnsaker
God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.
Gå til oppskrift
Saftige knallgode karbonader
Karbonader har vært en sikker vinner siden tidenes morgen! Eller, i alle fall ganske lenge. Her er oppskriften på mine
Gå til oppskrift
Innbakte pølser, deilig kosemat!
Innbakte pølser er kosematen over all kosemat! Deilig og mettende til helgekosen 🙂
Gå til oppskrift
Deilig kylling med kokosmelk
Deilig og mettende gryte med kokosmelk. Saftig og herlig krydret, og litt søtlig. Du kan gjerne bruke mer chili, hvis
Gå til oppskrift
Herlig italiensk minestronesuppe
Suppe som varmer i høstmørket, med en god smak av Italia! Den er spesielt god når vinteren herjer ute, og
Gå til oppskrift

Annonse



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Visit Us