Ferskt kjøtt og suppe

Ferskt kjøtt og suppe

Likte du denne oppskriften?

Ferskt kjøtt og suppe

Fersk kjøtt og suppe

Dette er en god, gammel klassiker som er perfekt for lange høst- og vinterkvelder. Den varme suppen og den herlige løksausen er fantastisk!

  • Prep Time30 min
  • Cook Time2 hr
  • Total Time2 hr 30 min

Ingredienser

Suppe

  • 1 ¼ kilo kokekjøtt av storfe, for eksempel bog eller høyrygg
  • 1 ½ liter vann
  • 1 teskje salt
  • 150 gram hodekål
  • 3 gulrøtter
  • 100 gram sellerirot
  • 1 purreløk
  • ½ teskje pepper

Løksaus

  • 1 finhakket løk
  • 5 desiliter kraft
  • 2 spiseskje hvetemel eller 2 teskjeder maisenna
  • ½ desiliter kaldt vann
  • 2 teskje eddik
  • 3 teskje sukker
  • Salt
  • pepper

Slik gjør du

Start med bunnen:

1

Kok opp vann og legg kjøttstykkene i, i så hele stykker som mulig. La vannet koke opp igjen.
Dryss over salt og legg i det grønne av purren. La kjøttet småkoke under lokk til kjøttet er mørt i ca 1,5 -2 timer.
Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fint opp. Ha grønnsakene i gryten. La alt koke til grønnsakene er møre i ca 20 minutter.

Mens grønnsaken koker, sil opp ca 5 dl kraft fra suppen og lag løksausen. Kok opp løk og kraften. Rør hvetemel eller maisenna ut i kaldt vann, og rør jevningen i den varme kraften under omrøring. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.

Når grønnsakene er ferdige, smaker du til suppe med salt og pepper. Ta opp kjøttet og skjær det i skiver før servering
Serveres med kokte poteter.
Server med løksaus eller sursøt saus uten løk.


Ingen vurderinger enda!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Facebook
Facebook
Google+
Pinterest