Ferskt kjøtt og suppe

Ferskt kjøtt og suppe

0 Comments

Fersk kjøtt og suppe

Dette er en god, gammel klassiker som er perfekt for lange høst- og vinterkvelder. Den varme suppen og den herlige løksausen er fantastisk!

  • Prep Time30 min
  • Cook Time2 hr
  • Total Time2 hr 30 min
  • Yield15 plater

Ingredienser

Suppe

  • 1 ¼ kg kokekjøtt av storfe, for eksempel bog eller høyrygg
  • 1 ½ l vann
  • 1 ts salt
  • 150 gr hodekål
  • 3 gulrøtter
  • 100 gr sellerirot
  • 1 purreløk
  • ½ ts pepper

Løksaus

  • 1 finhakket løk
  • 5 dl kraft
  • 2 ss hvetemel eller 2 ts maisenna
  • ½ dl kaldt vann
  • 2 ts eddik
  • 3 ts sukker
  • Salt
  • pepper

Slik gjør du

1

Kok opp vann og legg kjøttstykkene i, i så hele stykker som mulig. La vannet koke opp igjen.
Dryss over salt og legg i det grønne av purren. La kjøttet småkoke under lokk til kjøttet er mørt i ca 1,5 -2 timer.
Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fint opp. Ha grønnsakene i gryten. La alt koke til grønnsakene er møre i ca 20 minutter.

Mens grønnsaken koker, sil opp ca 5 dl kraft fra suppen og lag løksausen. Kok opp løk og kraften. Rør hvetemel eller maisenna ut i kaldt vann, og rør jevningen i den varme kraften under omrøring. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.

Når grønnsakene er ferdige, smaker du til suppe med salt og pepper. Ta opp kjøttet og skjær det i skiver før servering
Serveres med kokte poteter.
Server med løksaus eller sursøt saus uten løk.

Andre godsaker

Biff Bourgogne – Nydelig fransk gryte
Denne gryten er så vanvittig god! Masse smaker og deilig syrlighet. Smaker aldeles fortreffelig med potetmos, ris eller pasta. (Gubben
Gå til oppskrift
Gubben Olsens perfekte stekt ris
Stekt ris er Gubbens spesialrett. Oppskriften har vært hemmelig, men nå kan alle få nyte denne stekte risen! Det er
Gå til oppskrift
Herlig italiensk minestronesuppe
Suppe som varmer i høstmørket, med en god smak av Italia! Den er spesielt god når vinteren herjer ute, og
Gå til oppskrift
Sunn, god og frisk grønnsaksform
God og enkel rett, og ganske sunn vil jeg tro? Her brukes jo kyllingkjøttdeig, og så vidt jeg vet, er
Gå til oppskrift
Innbakte pølser, deilig kosemat!
Innbakte pølser er kosematen over all kosemat! Deilig og mettende til helgekosen 🙂
Gå til oppskrift
Kjøttpølse med kål- og gulrotstuing
Dette er middag som metter, og som har tradisjoner langt tilbake, og det smaker så så utrolig GODT! Og uansett,
Gå til oppskrift

Annonse



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *