Clicky

Herlig og mettende fiskegrateng

Herlig og mettende fiskegrateng
Fiskegrateng
  • Forberedelse1 time(r)
  • Koke/steketid45 minutter
  • Totalt1 time(r) 45 minutter
  • Porsjoner6
  • Kjøkken
    • Norsk
  • Type
  • Tilberedningsmetode
    • Stekes i ovn

Ingredienser

  • Poteter etter behov.
  • Gulrøtter etter behov.
  • Smeltet smør.
  • 3-400 gram hvit fisk.
  • 3.5 desiliter ukokt makaroni
  • En halv teskje salt til makaroni.
  • 3 toppede spiseskjeer smør.
  • 3 toppede spiseskjeer mel.
  • 7 desiliter melk.
  • 1 teskje salt til saus.
  • En kvart teskje pepper.
  • Tre egg.
  • Griljermel.

Slik gjør du

Forarbeid

1

Kok fisken del den opp i biter og legg den på en tallerken.

Kok opp makaroni med en halv teskje salt i vannet.

Ha makaronien i ett dørslag, og la den renne av.

Hvit saus

2

Smelt 3 toppede spiseskjeer smør og rør inn tre toppede spiseskjeer med mel. Blandes godt.

Sett kokeplaten på rett over middels varme og spe med melk, litt om gangen. Rør godt om mens du sper, slik at alle klumper blir rørt ut.

La sausen småkoke på lav varme.

Rør inn en teskje salt og en kvart teskje pepper.

La sausen koke i tre minutter, og ta den av platen.

La sausen kjøles ned til omlag romtemperatur.

Grateng

3

Rør i tre egg, fisk og makaroni i sausen.

Smør formen.

Ha gratengen i formen, og strø rikelig med griljermel over.

Sett ovnen på 210 grader.

Når ovnen er varm, settes formen inn midt i ovnen.

Stekes i 40-45 minutter, til du har en gyllen skorpe.

Serveres med kokte poteter, revne gulrøtter og smeltet smør.

TIPS: Hvis du vil, kan du kjøpe aluminiumsformer og fordele maten i to former, slik at du kan fryse ned halve.

Skriv ut oppskriften, eller del med andre!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Visit Us