Clicky

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.
Flesk og duppe. Mat fra før i tiden
  • Forberedelse15 minutter
  • Koke/steketid45 minutter
  • Totalt1 time(r)

Ingredienser

  • Poteter
  • Revne gulrøtter
  • Flesk (gode tykke skiver, ikke tynn bacon)

Hvit saus

  • 2 toppede spiseskjeer smør
  • 2 toppede spiseskjeer hvetemel
  • 6 desiliter melk
  • 1/2 til 1 teskje salt
  • 6 spiseskjeer stekefett fra det stekte flesket

Slik gjør du

1

Sett på potetene og la dem koke mens du ordner resten.

Stek flesket. NB! Ta vare på stekefettet!

Når flesket er ferdigstekt, start med sausen.

 

Smelt smøret i en gryte. Jeg bruker 6 av 9 på komfyren.

Ha i hvetemel og rør hardt og godt til du får en klumpfri blanding.

Spe med melk, cirka en halv desiliter om gangen, og rør godt mellom hver gang, slik at det forblir klumpfritt.

Ha i 1/2 til 1 teskje salt og rør.

Når det koker, sett ned varmen, slik at det bare småkoker. La koke i cirka 10 minutter

Rør inn stekefett.

Riv gulrøtter og server 🙂

Skriv ut oppskriften, eller del med andre!


Related Posts

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.

Brun lappskaus med norske grønnsaker

Brun lappskaus med norske grønnsaker

God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


close

Likte du bloggen? Spre det glade budskap :=

Get new posts by email: