Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

Likte du denne oppskriften?

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden
  • Prep Time15 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr

Ingredienser

  • Poteter
  • Revne gulrøtter
  • Flesk (gode tykke skiver, ikke tynn bacon)

Hvit saus

  • 2 toppede spiseskjeer smør
  • 2 toppede spiseskjeer hvetemel
  • 6 desiliter melk
  • 1/2 til 1 teskje salt
  • 6 spiseskjeer stekefett fra det stekte flesket

Slik gjør du

1

Sett på potetene og la dem koke mens du ordner resten.

Stek flesket. NB! Ta vare på stekefettet!

Når flesket er ferdigstekt, start med sausen.

 

Smelt smøret i en gryte. Jeg bruker 6 av 9 på komfyren.

Ha i hvetemel og rør hardt og godt til du får en klumpfri blanding.

Spe med melk, cirka en halv desiliter om gangen, og rør godt mellom hver gang, slik at det forblir klumpfritt.

Ha i 1/2 til 1 teskje salt og rør.

Når det koker, sett ned varmen, slik at det bare småkoker. La koke i cirka 10 minutter

Rør inn stekefett.

Riv gulrøtter og server 🙂

Skriv ut oppskriften, eller del med andre!

Ingen vurderinger enda!

Related Posts

Smultringer. Lukten av jul

Smultringer. Lukten av jul

God gammel oppskrift på smultringer. Når du steker disse, lukter det jul i hele huset! (kanskje bare slått av ribbelukta!) I hele romjula kan man kose seg med smultringer, og kanskje en kopp varm kakao?

Juleribbe

Juleribbe

Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Alle er festkledde og forventningene står i kø, og SNART skal presangene åpnes!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Facebook
Facebook
Google+
Pinterest