Clicky

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.
Flesk og duppe. Mat fra før i tiden

Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som noen gang før!

  • Forberedelse15 minutter
  • Koke/steketid45 minutter
  • Totalt1 time(r)

Ingredienser

  • Poteter
  • Revne gulrøtter
  • Flesk (gode tykke skiver, ikke tynn bacon)

Hvit saus

  • 2 toppede spiseskjeer smør
  • 2 toppede spiseskjeer hvetemel
  • 6 desiliter melk
  • 1/2 til 1 teskje salt
  • 6 spiseskjeer stekefett fra det stekte flesket

Slik gjør du

1

Skjær kyllingen i biter/strimler.
Krydre kyllingen med karri, malt paprika, salt og pepper.
Finhakk hvitløk og chili.
Kutt sjampinjong i skiver og paprika i terninger.
Stek kyllingen gyllen, og legg til siden.
Stek hvitløk, sopp, paprika og chili i olje i en stor panne.
Ha i kyllingen og stek i 3 minutter videre.
Tilsett kokosmelk, og maisenna rørt ut i kaldt vann. Kok til det tykner, ca 5 minutter og tilsett limesaft/sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Server med kokt ris.

Andre godsaker

Gubben Olsens perfekte stekt ris
Stekt ris er Gubbens spesialrett. Oppskriften har vært hemmelig, men nå kan alle få nyte denne stekte risen! Det er
Gå til oppskrift
Baconrullet kylling i fløtesaus
Dette er god middag! Kyllingen får en herlig smak, og blir skikkelig saftig og god, på grunn av baconet som
Gå til oppskrift
Deilig kylling med kokosmelk
Deilig og mettende gryte med kokosmelk. Saftig og herlig krydret, og litt søtlig. Du kan gjerne bruke mer chili, hvis
Gå til oppskrift
Innbakte pølser, deilig kosemat!
Innbakte pølser er kosematen over all kosemat! Deilig og mettende til helgekosen 🙂
Gå til oppskrift
Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.
Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som
Gå til oppskrift
Kjøttpølse med kål- og gulrotstuing
Dette er middag som metter, og som har tradisjoner langt tilbake, og det smaker så så utrolig GODT! Og uansett,
Gå til oppskrift

Annonse


Related Posts

Brun lappskaus med norske grønnsaker

Brun lappskaus med norske grønnsaker

God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Visit Us