Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

0 Comments

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden

Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som noen gang før!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr

Ingredienser

  • Poteter
  • Revne gulrøtter
  • Flesk (gode tykke skiver, ikke tynn bacon)

Hvit saus

  • 2 toppede spiseskjeer smør
  • 2 toppede spiseskjeer hvetemel
  • 6 desiliter melk
  • 1/2 til 1 teskje salt
  • 6 spiseskjeer stekefett fra det stekte flesket

Slik gjør du

1

Skjær kyllingen i biter/strimler.
Krydre kyllingen med karri, malt paprika, salt og pepper.
Finhakk hvitløk og chili.
Kutt sjampinjong i skiver og paprika i terninger.
Stek kyllingen gyllen, og legg til siden.
Stek hvitløk, sopp, paprika og chili i olje i en stor panne.
Ha i kyllingen og stek i 3 minutter videre.
Tilsett kokosmelk, og maisenna rørt ut i kaldt vann. Kok til det tykner, ca 5 minutter og tilsett limesaft/sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Server med kokt ris.

Andre godsaker

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden. 1
Herlig og mettende fiskegrateng
Fiskegrateng er god, gammeldags husmannskost. Sunn og mettende mat som er så god at til og med barna som ikke
Gå til oppskrift
Flesk og duppe. Mat fra før i tiden. 2
Deilig kylling med kokosmelk
Deilig og mettende gryte med kokosmelk. Saftig og herlig krydret, og litt søtlig. Du kan gjerne bruke mer chili, hvis
Gå til oppskrift
Flesk og duppe. Mat fra før i tiden. 3
Juleribbe
Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Alle er festkledde og forventningene står i kø,
Gå til oppskrift
Lapskaus
Brun lappskaus med norske grønnsaker
God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.
Gå til oppskrift
Flesk og duppe. Mat fra før i tiden. 4
Baconrullet kylling i fløtesaus
Dette er god middag! Kyllingen får en herlig smak, og blir skikkelig saftig og god, på grunn av baconet som
Gå til oppskrift
Flesk og duppe. Mat fra før i tiden. 5
Biff Bourgogne – Nydelig fransk gryte
Denne gryten er så vanvittig god! Masse smaker og deilig syrlighet. Smaker aldeles fortreffelig med potetmos, ris eller pasta. (Gubben
Gå til oppskrift

Annonse


Related Posts

Terteskjell med fyll

Terteskjell med fyll

Terteskjell med fyll er lørdagsklassikeren over alle. Vi husker vel alle når det var tid for lørdagstv, lørdagsmat og lørdagsgodteri!

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *