Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

0 Comments

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden

Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som noen gang før!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr

Ingredienser

  • Poteter
  • Revne gulrøtter
  • Flesk (gode tykke skiver, ikke tynn bacon)

Hvit saus

  • 2 toppede spiseskjeer smør
  • 2 toppede spiseskjeer hvetemel
  • 6 desiliter melk
  • 1/2 til 1 teskje salt
  • 6 spiseskjeer stekefett fra det stekte flesket

Slik gjør du

1

Smelt smør i en gryte og rør inn melet. Rør godt for å unngå klumper.

Spe med melk, litt om gangen,  samtidig som du rører godt.

Ha i salt og la småkoke i minimum 10 minutter, mens du steker flesket.

Stek fleskeskivene i stekepanne, men ikke hell ut fettet fra flesket, da du skal bruke det i sausen seinere.

Ha 6 spiseskjeer fett fra stekepannen og bland inn i sausen og rør godt, slik at sausen ikke skiller seg.

Server med poteter og revne gulrøtter.

Andre godsaker

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.
Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som
Gå til oppskrift
Juleribbe
Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Alle er festkledde og forventningene står i kø,
Gå til oppskrift
Lapskaus
Brun lappskaus med norske grønnsaker
God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.
Gå til oppskrift
General Tso's kylling
General Tso’s kylling
General Tso's kylling er en av våre favoritter når det gjelder kinesisk mat. Den er søt og litt krydret med
Gå til oppskrift
Chili Con Carne. Skikkelig varmmat!
Deilig middag eller fredagskos. Varier chili etter smak. Mange liker den fryktelig sterk, mens andre er mer moderate. Denne versjonen
Gå til oppskrift
Gubben Olsens perfekte stekt ris
Stekt ris er Gubbens spesialrett. Oppskriften har vært hemmelig, men nå kan alle få nyte denne stekte risen! Det er
Gå til oppskrift

Annonse


Lignende oppskrifter

Smultringer. Lukten av jul

Smultringer. Lukten av jul

God gammel oppskrift på smultringer. Når du steker disse, lukter det jul i hele huset! (kanskje bare slått av ribbelukta!) I hele romjula kan man kose seg med smultringer, og kanskje en kopp varm kakao?

Terteskjell med fyll

Terteskjell med fyll

Terteskjell med fyll er lørdagsklassikeren over alle. Vi husker vel alle når det var tid for lørdagstv, lørdagsmat og lørdagsgodteri!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *