Foccaciabrød. Deilig italiensk!

Foccaciabrød. Deilig italiensk!

Herlig foccaciabrød. Server sammen med suppe, grillmat, salat eller hva du måtte komme på

Info

1 langpanne

1 time

Bakverk

Italiensk


Ingredienser

Deig

1 pose tørrgjær
6 dl vann
1 ts sukker
1 ts salt
2 dl olivenolje
1 kg hvetemel
2 ss olje til smøring av panne
2 må pakker fetaost med soltørkede tomater

 

Topping

1 dl olivenolje
2 ss maldonsalt
1-2 spiseskjeer rosmarin

SLIK GJØR DU

Bland gjær sukker, salt olje og mel (hold av litt mel for å se hvor mye du trenger)
Ha i vann, og elt deigen godt. Den skal være litt løs.

Dekk til bollen, og la den stå og heve på ett lunt sted, til den har hevet til ca dobbel størrelse. Ca. 30 minutter.

Smør langpannen med olje, og hei deigen i pannen. Fordel deigen i pannen med fingrene.

La etterheve i ca 30 minutter under ett klede

Bruk fingrene til å lag hull i deigen, jevnt fordelt over hele.

Fordel 2 ss olje over deigen og dryss på maldonsaltet og rosmarin.

Stek deigen midt i ovnen ved 200 grader, til gyldenbrun farge. Omlag 30 minutter.

La avkjøle, og del i passende stykker.

Smaker aller best nystekt!

TIPS: Dette brødet egner seg godt til frysing. Gi det en liten oppvarming før servering.

Bilde av nystekte lapper med smør og bøåbærsyltetøy
Lapper, slik bestemor laget dem
Herlige lapper, som tar deg rett tilbake til barndommen. Ha på masse smør, litt syltetøy eller ost på, og server
Gå til oppskrift
Herlige kanelboller. Serveres varme!
"Her bruker jeg en grunndeig, som kan brukes til mye forskjellig gjærbakst. Myk god gjærbakst, som garantert blir en favoritt
Gå til oppskrift
Blåbærkake
Mormors blåbærkake, søt og god!
Morsmors blåbærkake er bare herlig! Søt og god deig, med blåbærenes friskhet i midten. Den er lett og bake, og
Gå til oppskrift
Smaskensgode boller med kaneltopping
Boller med kaneltopping. Gubben falt pladask for disse, og ga to tomler opp. De er søte, og spesielt gode når
Gå til oppskrift
Vafler
Vafler. Alltid en vinner!
Visste du at den 25. mars er verdens vaffeldag? Uansett er vafler alltid en vinner, om det er bursdag eller
Gå til oppskrift
Ambrosiabrød
Ambrosiabrød. Søtt og deilig!
Ambrosiabrød er kanskje mest kjent på vestlandet. Det er mykt, søtt og godt, med deilige rosiner. Nytes best med ett
Gå til oppskrift

ANNONSE


Lignende oppskrifter

Kokosmakroner. Søt juleglede!

Kokosmakroner. Søt juleglede!

Både sprø og myke på en gang! Disse herlige, søte små toppene er en sikker vinner, og ikke bare til jul! De er også uten mel, slik at de er glutenfri!

Nøttecookies

Nøttecookies

Nøttecookies er herlige å knaske på! Mandler og hasselnøtter gir god tyggemotsdagnd og smak. Jum jum!