Gubben Olsens perfekte stekt ris

Gubben Olsens perfekte stekt ris

0 Comments

Gubbens stekte ris

Dette er Gubbens spesialrett. Oppskriften har vært hemmelig, men nå kan alle få nyte denne stekte risen! Den har en del mer smak en vanlig stekt ris, og har vært en familiefavoritt her i huset siden barna var små.

  • Prep Time20 min
  • Cook Time15 min
  • Total Time35 min
  • Yield4 porsjoner

Ingredienser

  • 1/4 pose amerikansk grønnsaksblanding
  • 3 egg
  • 1/4 teskje salt
  • 1 spiseskje vann
  • 1 løk
  • 3 spiseskjeer østerssaus
  • 1/2 grillet kylling
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 1 teskje sukker
  • 1 teskje peppermiks
  • 1/2 desiliter rapsolje
  • 2 spiseskjeer smør
  • 2 spiseskjeer sitron
  • 1 1/2 teskje salt
  • 2 spiseskjeer paprikapulver
  • 4 porsjoner ris

Slik gjør du

Kyllingen

1

Den halve kyllingen deler du opp i små biter. Jeg liker å rive den i biter. PS: Skinnet skal også med!

Risen

2

Legg grønnsakene i vannet som du har målt opp. For smakens skyld, blander jeg også i laken fra rekene. Ha så i risen, og la den trekke mens du starter på neste trinn.

Så var det eggerøren

3

Lag eggerøre av egg, salt og vann. Ha en teskje smør i en gryte. Ha eggene i en bolle, og rør godt, med for eksempel en gaffel. Vend i gryten til den er fast

PS: Ikke bland inn eggerøren enda.

Så tar vi løken

4

Strimle løken.

Ha en spiseskje smør i pannen.

Varm opp løken. Den skal IKKE brunes, kun mørnes.

Hell oppi rapsoljen og ta i resten av smøret.

Ha i 1 teskje med sukker og en teskje med peppermix.

Ha i 2 spiseskjeer soyasaus og 1 spiseskje østerssaus.

Ha i 2 spiseskjeer sitron.

Til sist, ha i paprikapulveret.

Blandingen begynner

5

Ha kyllingen oppi pannen med den stekte løken.

La det surre til kyllingen er varm, og sausen har lagt seg godt rund den.

Ha så oppi risen og eggerøren.

La det putre en stund (stekt ris, sant?) mens du blander i litt salt

Rett før servering har du i rekene, slik at de ikke blir harde av varmen.

Andre godsaker

Innbakte pølser
Pølseruller!
Er det lørdag, og du er klar for kveldskosen? Kanskje skal du se mesternes mester? Da er dette noe for
Gå til oppskrift
General Tso's kylling
General Tso’s kylling
General Tso's kylling er en av våre favoritter når det gjelder kinesisk mat. Den er søt og litt krydret med
Gå til oppskrift
Hvis du reiser til Italia, må du sørge for å prøve litt regional italiensk mat. Regional italiensk mat varierer ikke bare mellom Nord- og Sør-Italia, men også fra by til by. Nedenfor finner du noen italienske regionale retter.
Regionale italienske retter – En oversikt
Hvis du reiser til Italia, må du sørge for å prøve litt regional italiensk mat. Regional  italiensk mat varierer ikke
Gå til oppskrift
Gubben Olsens perfekte stekt ris 1
Brente mandler
Brente mandler godt. Året rundt! Har du begynt å knaske på disse mandlene, forsvinner innholdet i krukka fort!
Gå til oppskrift
Gubben Olsens perfekte stekt ris 2
Terteskjell med fyll
Terteskjell med fyll er lørdagsklassikeren over alle. Vi husker vel alle når det var tid for lørdagstv, lørdagsmat og lørdagsgodteri!
Gå til oppskrift
Gubben Olsens perfekte stekt ris 3
Middagsomelett
En herlig, tykk og mettende omelett. Passer like godt til middagen som til kveldskosen.
Gå til oppskrift

Annonse


Related Posts

Baconrullet kylling i fløtesaus

Baconrullet kylling i fløtesaus

Dette er god middag! Kyllingen får en herlig smak, og blir skikkelig saftig og god, på grunn av baconet som holder saftene inne. Sausen er rund i smaken, og fløten er perfekt sammen med paprika og sopp. Vel bekomme!

Chili Con Carne. Skikkelig varmmat!

Chili Con Carne. Skikkelig varmmat!

Deilig middag eller fredagskos. Varier chili etter smak. Mange liker den fryktelig sterk, mens andre er mer moderate. Denne versjonen er ikke fryktelig sterk, men du kan jo justere den som du vil!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *