Clicky

Juleribbe

Juleribbe
Juleribbe
  • Forberedelse30 minutter
  • Koke/steketid7 time(r)
  • Totalt7 time(r) 30 minutter
  • PorsjonerAvhenger av størrelsen på ribba

Ingredienser

  • Ribbe
  • Salt
  • Pepper
  • Vann

Slik gjør du

1

Viktig! Det er viktig å følge med under stekingen, da temperaturen kan variere i forskjellige ovner. Følg med når du steker ribba første gang, og noter gjerne.

En to-tre dager før steking, ruter du svoret. Pass på å rute langs med ribbeina. Når du krydrer, se etter at krydderet kommer godt nedi.

Ha på aluminiumfsolie slik at salt og pepper kan trekke godt nedi ribba.

Ta frem langpanna, og legg ribba i med svoren opp.

Legg en tallerken eller annet under ribba, så den er noe høyere på midten.

Ta tre desiliter vann og hell i langpanna, og dekk til med aluminiumfsolie
Varm ovnen opp til 230 grader celsius. La langpanna stå midt i ovnen, og la den stå i omlag 45 minutter. Nå vil ribba “blåseseg opp og svoren begynne å sprike.

Ta bort aluminiumfsolien (men la tallerkenen ligge) og skru ned temperaturen til 200 grader. Sett panna tilbake midt i ovnen, og la ribba steke videre (to til tre timer, alt etter tykkelsen på ribba.

Hvis svoren ikke blir sprø, kan du sette langpanna øverst i ovnen på 250 grader, eller sette på grillen. Men pass på, den kan brenne seg veldig fort!

La ribba få roe seg en stund etter at du har skrudd av ovnen. En ca. 20 minutter

TIPS:

2

Du kan steike ribba ferdig dagen før du trenger den. Når ribba er helt kald, skjær den opp i serveringsstykker. Sett stykkene i kjøleskapet natten over.

Når du vil varme opp serveringsstykkene, sett ovnen på 200 grader. Når ovnen er varm, sett inn pannen med serveringsstykkene på UTEN aluminiumsfolie!

La stå i ovnen i rundt tretti minutter.

Du kan selvfølgelig også legge inn medisterkaker, medisterpølser eller annen kjøtt samtidig, for å bli klar for kvelden 😀

Del med andre!


Related Posts

Pannekaker. Når barna får bestemme

Pannekaker. Når barna får bestemme

Pannekaker! Himmelsk gode, herlige og så mettende! Pannekaker er ett av mine barndomsminner. Og en unnskyldning for oss voksne til å kose oss litt ekstra i hverdagen.

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som noen gang før!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


close

Likte du bloggen? Spre det glade budskap :=