Juleribbe

Juleribbe

0 Comments

Juleribbe

Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Forventningene står i kø, og SNART skal presangene åpne!

  • Prep Time30 min
  • Cook Time7 hr 30 min
  • Total Time8 hr
  • YieldAvhenger av størrelsen på ribba

Ingredienser

  • Ribbe
  • Salt
  • Pepper
  • Vann

Slik gjør du

1

Viktig! Det er viktig å følge med under stekingen, da temperaturen kan variere i forskjellige ovner. Følg med når du steker ribba første gang, og noter gjerne.

En to-tre dager før steking, ruter du svoret. Pass på å rute langs med ribbeina. Når du krydrer, se etter at krydderet kommer godt nedi.

Ha på aluminiumfsolie slik at salt og pepper kan trekke godt nedi ribba.

Ta frem langpanna, og legg ribba i med svoren opp.

Legg en tallerken eller annet under ribba, så den er noe høyere på midten.

Ta tre desiliter vann og hell i langpanna, og dekk til med aluminiumfsolie
Varm ovnen opp til 230 grader celsius. La langpanna stå midt i ovnen, og la den stå i omlag 45 minutter. Nå vil ribba «blåseseg opp og svoren begynne å sprike.

Ta bort aluminiumfsolien (men la tallerkenen ligge) og skru ned temperaturen til 200 grader. Sett panna tilbake midt i ovnen, og la ribba steke videre (to til tre timer, alt etter tykkelsen på ribba.

Hvis svoren ikke blir sprø, kan du sette langpanna øverst i ovnen på 250 grader, eller sette på grillen. Men pass på, den kan brenne seg veldig fort!

La ribba få roe seg en stund etter at du har skrudd av ovnen. En ca. 20 minutter

TIPS:

2

Du kan steike ribba ferdig dagen før du trenger den. Når ribba er helt kald, skjær den opp i serveringsstykker. Sett stykkene i kjøleskapet natten over.

Når du vil varme opp serveringsstykkene, sett ovnen på 200 grader. Når ovnen er varm, sett inn pannen med serveringsstykkene på UTEN aluminiumsfolie!

La stå i ovnen i rundt tretti minutter.

Du kan selvfølgelig også legge inn medisterkaker, medisterpølser eller annen kjøtt samtidig, for å bli klar for kvelden 😀

Andre godsaker

Lapskaus
Brun lappskaus med norske grønnsaker
God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.
Gå til oppskrift
Lammefrikase
Lammefrikasé
Lammefrikasé vekker gode barndomsminner. Varmer godt en kald og hufset høstkveld, og er en perfekt søndagsmiddag!
Gå til oppskrift
Chili Con Carne. Skikkelig varmmat!
Deilig middag eller fredagskos. Varier chili etter smak. Mange liker den fryktelig sterk, mens andre er mer moderate. Denne versjonen
Gå til oppskrift
Bilde av tallerken med grønnsaks og kjøttsuppe
Ferskt kjøtt og suppe
Ferskt kjøtt og suppe er en god, gammel klassiker som er perfekt for lange høst- og vinterkvelder. Den varme suppen
Gå til oppskrift
Saftige knallgode karbonader
Karbonader har vært en sikker vinner siden tidenes morgen! Eller, i alle fall ganske lenge. Her er oppskriften på mine
Gå til oppskrift
Sunn, god og frisk grønnsaksform
God og enkel rett, og ganske sunn vil jeg tro? Her brukes jo kyllingkjøttdeig, og så vidt jeg vet, er
Gå til oppskrift

Annonse


Lignende oppskrifter

Smultringer. Lukten av jul

Smultringer. Lukten av jul

God gammel oppskrift på smultringer. Når du steker disse, lukter det jul i hele huset! (kanskje bare slått av ribbelukta!) I hele romjula kan man kose seg med smultringer, og kanskje en kopp varm kakao?

Lapper, slik bestemor laget dem

Lapper, slik bestemor laget dem

Herlige lapper, som tar deg rett tilbake til barndommen. Ha på masse smør, litt syltetøy eller ost på, og server dem varme. Du store så godt det smaker!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *