Clicky

Juleribbe

Juleribbe
Juleribbe

Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Forventningene står i kø, og SNART skal presangene åpne!

  • Forberedelse30 minutter
  • Koke/steketid7 time(r) 30 minutter
  • Totalt8 time(r)
  • PorsjonerAvhenger av størrelsen på ribba

Ingredienser

  • Ribbe
  • Salt
  • Pepper
  • Vann

Slik gjør du

1

Viktig! Det er viktig å følge med under stekingen, da temperaturen kan variere i forskjellige ovner. Følg med når du steker ribba første gang, og noter gjerne.

En to-tre dager før steking, ruter du svoret. Pass på å rute langs med ribbeina. Når du krydrer, se etter at krydderet kommer godt nedi.

Ha på aluminiumfsolie slik at salt og pepper kan trekke godt nedi ribba.

Ta frem langpanna, og legg ribba i med svoren opp.

Legg en tallerken eller annet under ribba, så den er noe høyere på midten.

Ta tre desiliter vann og hell i langpanna, og dekk til med aluminiumfsolie
Varm ovnen opp til 230 grader celsius. La langpanna stå midt i ovnen, og la den stå i omlag 45 minutter. Nå vil ribba «blåseseg opp og svoren begynne å sprike.

Ta bort aluminiumfsolien (men la tallerkenen ligge) og skru ned temperaturen til 200 grader. Sett panna tilbake midt i ovnen, og la ribba steke videre (to til tre timer, alt etter tykkelsen på ribba.

Hvis svoren ikke blir sprø, kan du sette langpanna øverst i ovnen på 250 grader, eller sette på grillen. Men pass på, den kan brenne seg veldig fort!

La ribba få roe seg en stund etter at du har skrudd av ovnen. En ca. 20 minutter

TIPS:

2

Du kan steike ribba ferdig dagen før du trenger den. Når ribba er helt kald, skjær den opp i serveringsstykker. Sett stykkene i kjøleskapet natten over.

Når du vil varme opp serveringsstykkene, sett ovnen på 200 grader. Når ovnen er varm, sett inn pannen med serveringsstykkene på UTEN aluminiumsfolie!

La stå i ovnen i rundt tretti minutter.

Du kan selvfølgelig også legge inn medisterkaker, medisterpølser eller annen kjøtt samtidig, for å bli klar for kvelden 😀

Andre godsaker

Chili Con Carne. Skikkelig varmmat!
Deilig middag eller fredagskos. Varier chili etter smak. Mange liker den fryktelig sterk, mens andre er mer moderate. Denne versjonen
Gå til oppskrift
Herlig og mettende fiskegrateng
Fiskegrateng er god, gammeldags husmannskost. Sunn og mettende mat som er så god at til og med barna som ikke
Gå til oppskrift
Kjøttpølse med kål- og gulrotstuing
Dette er middag som metter, og som har tradisjoner langt tilbake, og det smaker så så utrolig GODT! Og uansett,
Gå til oppskrift
Lapskaus
Brun lappskaus med norske grønnsaker
God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.
Gå til oppskrift
Pannekaker. Når barna får bestemme
Pannekaker! Himmelsk gode, herlige og så mettende! Pannekaker er ett av mine barndomsminner. Og en unnskyldning for oss voksne til
Gå til oppskrift
Innbakte pølser, deilig kosemat!
Innbakte pølser er kosematen over all kosemat! Deilig og mettende til helgekosen 🙂
Gå til oppskrift

Annonse


Related Posts

Smultringer. Lukten av jul

Smultringer. Lukten av jul

God gammel oppskrift på smultringer. Når du steker disse, lukter det jul i hele huset! (kanskje bare slått av ribbelukta!) I hele romjula kan man kose seg med smultringer, og kanskje en kopp varm kakao?

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Visit Us