Clicky

Herlige kanelboller. Serveres varme!

Herlige kanelboller. Serveres varme!
Kanelboller
  • Forberedelse10 minutter
  • Koke/steketid15 minutter
  • Totalt25 minutter
  • PorsjonerCa. 20 stk.
  • Kjøkken
    • Norsk
  • Type
  • Tilberedningsmetode
    • Stekes i ovn

Ingredienser

  • 7 desiliter melk
  • 50 gram gjær
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 2 desiliter sukker
  • 1 teskje kardemomme
  • En halv teskje salt
  • 1 spiseskje ferskere bakst
  • Omlag 16 desiliter mel

Slik gjør du

1

Bland alt tørt, men bare omtrent halvparten av melet.

Smelt smør, ha melken i det smeltede smøret, og varm opp til omtrent 37 grader. (bruker du tørrgjær, bruk 40 grader)

Bland i en bolle, mens du har i mer og mer mel, til deigen blir passelig. Deigen skal slippe bollen, men ikke være klissete.

Legg et klede eller plastfolie over bollen og sett på ett lunt sted. Sett til forheving, et sted mellom 30 og 40 minutter.

Fjern deigen fra bollen og del den i to. Kjevle ut en og en deig til en rektangel på røfflig 30×20 centimeter.

Bre på mykt smør på hele overflaten, og topp med sukker og kanel etter smak.

Rull sammen til en rull, Begynn på langsi1den når du ruller.

Del denne rullen i 14 emner/deler.

Sett dem på stekebrett med papir.

For å forhindre at kanelbollene deler seg, sett skjøten mot en av de andre bollene.

Fordel på to brett, ha håndkle på og la dem etterheve rundt og la dem etterheves rundt 40 minutter.

Pisk egg i en kopp, og pensle bollene før steking. Dette for at de skal få en fin og blank overflate.

TIPS: Du kan også ha perlesukker på toppen for å få den lille ekstra luksusfølelsen 🙂

Stek på 220 grader i 12 til 15 minutter, alt etter hvordan ovnen din steker. De skal være gyldenbrune.

Legg ett håndkle over bollene når de er ferdigstekte, slik at de  får renne av seg fettet.

Oppbevares i tett boks eller fryser.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


close

Likte du bloggen? Spre det glade budskap :=

Get new posts by email: