Herlige kanelboller. Serveres varme!

Herlige kanelboller. Serveres varme!

0 Comments

Kanelboller

Her bruker jeg en grunndeig, som kan brukes til mye forskjellig gjærbakst. Myk god gjærbakst, som garantert blir en favoritt hos familie og venner!

  • Prep Time10 min
  • Cook Time15 min
  • Total Time25 min
  • YieldOmlag 20 stk.

Ingredienser

  • 7 desiliter melk
  • 50 gram gjær
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 2 desiliter sukker
  • 1 teskje kardemomme
  • En halv teskje salt
  • 1 spiseskje ferskere bakst
  • Omlag 16 desiliter mel

Slik gjør du

1

Bland alt tørt, men bare omtrent halvparten av melet.

Smelt smør, ha melken i det smeltede smøret, og varm opp til omtrent 37 grader. (bruker du tørrgjær, bruk 40 grader)

Bland i en bolle, mens du har i mer og mer mel, til deigen blir passelig. Deigen skal slippe bollen, men ikke være klissete.

Legg et klede eller plastfolie over bollen og sett på ett lunt sted. Sett til forheving, et sted mellom 30 og 40 minutter.

Fjern deigen fra bollen og del den i to. Kjevle ut en og en deig til en rektangel på røfflig 30×20 centimeter.

Bre på mykt smør på hele overflaten, og topp med sukker og kanel etter smak.

Rull sammen til en rull, Begynn på langsi1den når du ruller.

Del denne rullen i 14 emner/deler.

Sett dem på stekebrett med papir.

For å forhindre at kanelbollene deler seg, sett skjøten mot en av de andre bollene.

Fordel på to brett, ha håndkle på og la dem etterheve rundt og la dem etterheves rundt 40 minutter.

Pisk egg i en kopp, og pensle bollene før steking. Dette for at de skal få en fin og blank overflate.

TIPS: Du kan også ha perlesukker på toppen for å få den lille ekstra luksusfølelsen 🙂

Stek på 220 grader i 12 til 15 minutter, alt etter hvordan ovnen din steker. De skal være gyldenbrune.

Legg ett håndkle over bollene når de er ferdigstekte, slik at de  får renne av seg fettet.

Oppbevares i tett boks eller fryser.

Andre godsaker

Herlige kanelboller. Serveres varme! 1
Herlige kanelboller. Serveres varme!
"Her bruker jeg en grunndeig, som kan brukes til mye forskjellig gjærbakst. Myk god gjærbakst, som garantert blir en favoritt
Gå til oppskrift
Herlige kanelboller. Serveres varme! 2
Brød med mange muligheter
Dette brødet har du mange muligheter til å justere det slik at det smaker best, nettopp for deg. Du kan
Gå til oppskrift
Vafler
Vafler. Alltid en vinner!
Visste du at den 25. mars er verdens vaffeldag? Uansett er vafler alltid en vinner, om det er bursdag eller
Gå til oppskrift
Bilde av nystekte lapper med smør og bøåbærsyltetøy
Lapper, slik bestemor laget dem
Herlige lapper, som tar deg rett tilbake til barndommen. Ha på masse smør, litt syltetøy eller ost på, og server
Gå til oppskrift
Ambrosiabrød
Ambrosiabrød. Søtt og deilig!
Ambrosiabrød er kanskje mest kjent på vestlandet. Det er mykt, søtt og godt, med deilige rosiner. Nytes best med ett
Gå til oppskrift
Herlige kanelboller. Serveres varme! 3
Smaskensgode boller med kaneltopping
Boller med kaneltopping. Gubben falt pladask for disse, og ga to tomler opp. De er søte, og spesielt gode når
Gå til oppskrift

Annonse



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *