Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.

Info

Kjøtt i mørke 1
2 porsjoner

Kjøtt i mørke 2
3 timer og 50 minutter

Kjøtt i mørke 3
Middag

Kjøtt i mørke 4
Norsk, tradisjon

Kjøtt i mørke 5

Ingredienser

400 gram storfe
1 stor løk eller to små
1 laubærblad
1 buljongterning
3 toppede ss hvetemel
11 dl vann
  sukkerkulør for farge
  salt
  pepper

Slik lager du kjøtt i mørke

Skjær kjøttet i biter, ca. 4-5 cm. store biter.
Brun i smør i stekepanna. Krydre kjøttet med salt og pepper under steking.
Skjær løken i båter og la den steke med smør i panna, til løken blir lys brun/blank.
Legg dette til side på en tallerken.
Smelt om lag 6 spiseskjeer smør i panna.
Ha i melet, rør godt og la det stekes til gyllent.
Spe med vann, litt om gangen, og rør godt slik at det blir klumpfritt.
Ha i sukkerkulør, noen dråper om gangen, til ønsket farge.
Ha i buljongterning og laurbærblad.
Legg kjøtt og løk i sausen, smak til med salt og pepper og la det koke i omlag 2 ½ time på svak varme.

Bilde av tallerken med grønnsaks og kjøttsuppe
Ferskt kjøtt og suppe
Ferskt kjøtt og suppe er en god, gammel klassiker som er perfekt for lange høst- og vinterkvelder. Den varme suppen
Gå til oppskrift
Kjøtt i mørke 6
Pannekaker. Når barna får bestemme
Pannekaker! Himmelsk gode, herlige og så mettende! Pannekaker er ett av mine barndomsminner. Og en unnskyldning for oss voksne til
Gå til oppskrift
Kjøtt i mørke 7
Sunn, god og frisk grønnsaksform
God og enkel rett, og ganske sunn vil jeg tro? Her brukes jo kyllingkjøttdeig, og så vidt jeg vet, er
Gå til oppskrift
Biff Bourgogne
Biff Bourgogne – Nydelig fransk gryte
Biff Bourgogne er SÅÅÅÅ vanvittig godt!
Gå til oppskrift
Kjøtt i mørke 8
Deilig varm wok med svinekjøtt
En deilig wok som er en sikker vinner til helgekosen. Mye god smak, og crunchy grønnsaker som gir det hele
Gå til oppskrift
Lammefrikase
Lammefrikasé
Lammefrikasé vekker gode barndomsminner. Varmer godt en kald og hufset høstkveld, og er en perfekt søndagsmiddag!
Gå til oppskrift

ANNONSE


Related Posts

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som noen gang før!

Smultringer. Lukten av jul

Smultringer. Lukten av jul

God gammel oppskrift på smultringer. Når du steker disse, lukter det jul i hele huset! (kanskje bare slått av ribbelukta!) I hele romjula kan man kose seg med smultringer, og kanskje en kopp varm kakao?