Clicky

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.

  • Forberedelse20 minutter
  • Koke/steketid2 time(r) 30 minutter
  • Totalt2 time(r) 50 minutter
  • Porsjoner2 porsjoner

Ingredienser

  • 400 gr storfe
  • 1 stor løk eller to små
  • 1 laurbærblad
  • 1 buljongterning
  • 3 toppede ss hvetemel
  • 11 dl vann
  • sukkerkulør for farge
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

1

Skjær kjøttet i biter, ca. 4-5 cm. store biter.
Brun i smør i stekepanna. Krydre kjøttet med salt og pepper under steking.
Skjær løken i båter og la den steke med smør i panna, til løken blir lys brun/blank.
Legg dette til side på en tallerken.

Smelt om lag 6 spiseskjeer smør i panna.
Ha i melet, rør godt og la det stekes til gyllent.
Spe med vann, litt om gangen, og rør godt slik at det blir klumpfritt.
Ha i sukkerkulør, noen dråper om gangen, til ønsket farge.
Ha i buljongterning og laurbærblad.
Legg kjøtt og løk i sausen, smak til med salt og pepper og la det koke i omlag 2 ½ time på svak varme.
Server med poteter eller mos og grønnsaker.

Andre godsaker

Bilde av tallerken med grønnsaks og kjøttsuppe
Ferskt kjøtt og suppe
Dette er en god, gammel klassiker som er perfekt for lange høst- og vinterkvelder. Den varme suppen og den herlige
Gå til oppskrift
Herlig og mettende fiskegrateng
Fiskegrateng er god, gammeldags husmannskost. Sunn og mettende mat som er så god at til og med barna som ikke
Gå til oppskrift
Baconrullet kylling i fløtesaus
Dette er god middag! Kyllingen får en herlig smak, og blir skikkelig saftig og god, på grunn av baconet som
Gå til oppskrift
Gubben Olsens perfekte stekt ris
Stekt ris er Gubbens spesialrett. Oppskriften har vært hemmelig, men nå kan alle få nyte denne stekte risen! Det er
Gå til oppskrift
Deilig kylling med kokosmelk
Deilig og mettende gryte med kokosmelk. Saftig og herlig krydret, og litt søtlig. Du kan gjerne bruke mer chili, hvis
Gå til oppskrift
Lapskaus
Brun lappskaus med norske grønnsaker
God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.
Gå til oppskrift

Annonse


Related Posts

Brun lappskaus med norske grønnsaker

Brun lappskaus med norske grønnsaker

God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.

Smultringer. Lukten av jul

Smultringer. Lukten av jul

God gammel oppskrift på smultringer. Når du steker disse, lukter det jul i hele huset! (kanskje bare slått av ribbelukta!) I hele romjula kan man kose seg med smultringer, og kanskje en kopp varm kakao?



close

Likte du bloggen? Spre det glade budskap :=

Get new posts by email: