Clicky

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.

  • Forberedelse20 minutter
  • Koke/steketid2 time(r) 30 minutter
  • Totalt2 time(r) 50 minutter
  • Porsjoner2 porsjoner

Ingredienser

  • 400 gr storfe
  • 1 stor løk eller to små
  • 1 laurbærblad
  • 1 buljongterning
  • 3 toppede ss hvetemel
  • 11 dl vann
  • Sukkerkulør for farge
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

1

Skjær kjøttet i biter, ca. 4-5 cm. store biter.
Brun i smør i stekepanna. Krydre kjøttet med salt og pepper under steking.
Skjær løken i båter og la den steke med smør i panna, til løken blir lys brun/blank.
Legg dette til side på en tallerken.

Smelt om lag 6 spiseskjeer smør i panna.
Ha i melet, rør godt og la det stekes til gyllent.
Spe med vann, litt om gangen, og rør godt slik at det blir klumpfritt.
Ha i sukkerkulør, noen dråper om gangen, til ønsket farge.
Ha i buljongterning og laurbærblad.
Legg kjøtt og løk i sausen, smak til med salt og pepper og la det koke i omlag 2 ½ time på svak varme.
Server med poteter eller mos og grønnsaker.

Andre godsaker

Bilde av tallerken med grønnsaks og kjøttsuppe
Ferskt kjøtt og suppe
Dette er en god, gammel klassiker som er perfekt for lange høst- og vinterkvelder. Den varme suppen og den herlige
Gå til oppskrift
Juleribbe
Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Alle er festkledde og forventningene står i kø,
Gå til oppskrift
Herlig og mettende fiskegrateng
Fiskegrateng er god, gammeldags husmannskost. Sunn og mettende mat som er så god at til og med barna som ikke
Gå til oppskrift
Pannekaker. Når barna får bestemme
Pannekaker! Himmelsk gode, herlige og så mettende! Pannekaker er ett av mine barndomsminner. Og en unnskyldning for oss voksne til
Gå til oppskrift
Gubben Olsens perfekte stekt ris
Stekt ris er Gubbens spesialrett. Oppskriften har vært hemmelig, men nå kan alle få nyte denne stekte risen! Det er
Gå til oppskrift
Herlig italiensk minestronesuppe
Suppe som varmer i høstmørket, med en god smak av Italia! Den er spesielt god når vinteren herjer ute, og
Gå til oppskrift

Annonse


Related Posts

Brun lappskaus med norske grønnsaker

Brun lappskaus med norske grønnsaker

God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som noen gang før!



Visit Us