Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.

Info

2 porsjoner

3 timer og 50 minutter

Middag

Norsk, tradisjon


Ingredienser

400 gram storfe
1 stor løk eller to små
1 laubærblad
1 buljongterning
3 toppede ss hvetemel
11 dl vann
  sukkerkulør for farge
  salt
  pepper

Slik lager du kjøtt i mørke

Skjær kjøttet i biter, ca. 4-5 cm. store biter.
Brun i smør i stekepanna. Krydre kjøttet med salt og pepper under steking.
Skjær løken i båter og la den steke med smør i panna, til løken blir lys brun/blank.
Legg dette til side på en tallerken.
Smelt om lag 6 spiseskjeer smør i panna.
Ha i melet, rør godt og la det stekes til gyllent.
Spe med vann, litt om gangen, og rør godt slik at det blir klumpfritt.
Ha i sukkerkulør, noen dråper om gangen, til ønsket farge.
Ha i buljongterning og laurbærblad.
Legg kjøtt og løk i sausen, smak til med salt og pepper og la det koke i omlag 2 ½ time på svak varme.

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.
Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som
Gå til oppskrift
Gubben Olsens perfekte stekt ris
Stekt ris er Gubbens spesialrett. Oppskriften har vært hemmelig, men nå kan alle få nyte denne stekte risen! Det er
Gå til oppskrift
Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.
Gå til oppskrift
Lapskaus
Brun lappskaus med norske grønnsaker
God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.
Gå til oppskrift
Juleribbe
Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Alle er festkledde og forventningene står i kø,
Gå til oppskrift
Linser
Linsegryte. Deilig høstmat!
Denne gryta er både sunn og ikke minst god! Massevis med smak av gode grønnsaker og krydder.
Gå til oppskrift

ANNONSE


Lignende oppskrifter

Smultringer. Lukten av jul

Smultringer. Lukten av jul

God gammel oppskrift på smultringer. Når du steker disse, lukter det jul i hele huset! (kanskje bare slått av ribbelukta!) I hele romjula kan man kose seg med smultringer, og kanskje en kopp varm kakao?

Lapper, slik bestemor laget dem

Lapper, slik bestemor laget dem

Herlige lapper, som tar deg rett tilbake til barndommen. Ha på masse smør, litt syltetøy eller ost på, og server dem varme. Du store så godt det smaker!