Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.

  • Prep Time20 min
  • Cook Time2 hr 30 min
  • Total Time2 hr 50 min
  • Yield2 porsjoner

Ingredienser

  • 400 gr storfe
  • 1 stor løk eller to små
  • 1 laurbærblad
  • 1 buljongterning
  • 3 toppede ss hvetemel
  • 11 dl vann
  • Sukkerkulør for farge
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

1

Skjær kjøttet i biter, ca. 4-5 cm. store biter.
Brun i smør i stekepanna. Krydre kjøttet med salt og pepper under steking.
Skjær løken i båter og la den steke med smør i panna, til løken blir lys brun/blank.
Legg dette til side på en tallerken.

Smelt om lag 6 spiseskjeer smør i panna.
Ha i melet, rør godt og la det stekes til gyllent.
Spe med vann, litt om gangen, og rør godt slik at det blir klumpfritt.
Ha i sukkerkulør, noen dråper om gangen, til ønsket farge.
Ha i buljongterning og laurbærblad.
Legg kjøtt og løk i sausen, smak til med salt og pepper og la det koke i omlag 2 ½ time på svak varme.
Server med poteter eller mos og grønnsaker.

Andre godsaker

Kjøttpølse med kål- og gulrotstuing
Dette er middag som metter, og som har tradisjoner langt tilbake, og det smaker så så utrolig GODT! Og uansett,
Gå til oppskrift
Pannekaker. Når barna får bestemme
Pannekaker! Himmelsk gode, herlige og så mettende! Pannekaker er ett av mine barndomsminner. Og en unnskyldning for oss voksne til
Gå til oppskrift
Juleribbe
Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Alle er festkledde og forventningene står i kø,
Gå til oppskrift
Biff Bourgogne – Nydelig fransk gryte
Denne gryten er så vanvittig god! Masse smaker og deilig syrlighet. Smaker aldeles fortreffelig med potetmos, ris eller pasta. (Gubben
Gå til oppskrift
Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.
Gå til oppskrift
Deilige nystekte kjøttboller
Deilige kjøttboller, som passer både til pasta, poteter eller mos. Ungene vil elske disse, jeg lover! Server rykende varme, eller
Gå til oppskrift

Annonse


Related Posts

Smultringer. Lukten av jul

Smultringer. Lukten av jul

God gammel oppskrift på smultringer. Når du steker disse, lukter det jul i hele huset! (kanskje bare slått av ribbelukta!) I hele romjula kan man kose seg med smultringer, og kanskje en kopp varm kakao?

Juleribbe

Juleribbe

Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Alle er festkledde og forventningene står i kø, og SNART skal presangene åpnes!