Lammefrikasé

Lammefrikasé

Lammefrikassé vekker gode barndomsminner. Varmer godt en kald og hufset høstkveld, og er en perfekt søndagsmiddag!

Info

Lammefrikasé 1
3 porsjoner

Lammefrikasé 2
2 timer og 15 minutter

Lammefrikasé 3
Middag

Lammefrikasé 4
Norsk, tradisjon

Lammefrikasé 5

Ingredienser

950 gr lammelår i skiver
1.9 dl vann
1 ts peppermix
2 ts salt
250 gr gulrot i biter/skiver
100 gr sellerirot i biter
70 gr purreløk
3 ss hvetemel

Lammefrikasé. SLIK GJØR DU

Kok opp dette først. La koke i cirka én time.

  • Lammelår
  • Vann
  • 1 ts peppermix
  • 2 ts salt

Tilsett

  • Gulrot
  • Sellerirot
  • Pastinakk
  • Purreløk

La koke i ca. 40 minutter. Sjekk at kjøtt og grønnsaker er godt og mørt.

Jevning

  • 3 dl kaldt vann
  • Hvetemel (toppede skjeer)

Rør eller rist i glas. Når det gjelder lammefrikasé, er det viktig at sausen er klumpfri.
TIPS! Bruk et tomt syltetøyglass med tett lokk, da kan du riste jevningen klumpfri. Du kan også kjøpe en shaker (diet-shaker) som du får tak i på apoteket.
Hell litt for litt i gryta mens det koker. Rør godt om.
Smak til med salt og pepper, og la det hele koke en 10-15 minutter for å få bort den rå melsmaken.

Server med poteter.

Andre godsaker fra Ingunns

Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.
Gå til oppskrift
Linser
Linsegryte. Deilig høstmat!
Denne gryta er både sunn og ikke minst god! Massevis med smak av gode grønnsaker og krydder.
Gå til oppskrift
Lammefrikasé 6
Sunn, god og frisk grønnsaksform
God og enkel rett, og ganske sunn vil jeg tro? Her brukes jo kyllingkjøttdeig, og så vidt jeg vet, er
Gå til oppskrift
Lammefrikasé 7
Gubben Olsens perfekte stekt ris
Stekt ris er Gubbens spesialrett. Oppskriften har vært hemmelig, men nå kan alle få nyte denne stekte risen! Det er
Gå til oppskrift
Bilde av tallerken med grønnsaks og kjøttsuppe
Ferskt kjøtt og suppe
Ferskt kjøtt og suppe er en god, gammel klassiker som er perfekt for lange høst- og vinterkvelder. Den varme suppen
Gå til oppskrift
Lammefrikasé 8
Saftige knallgode karbonader
Karbonader har vært en sikker vinner siden tidenes morgen! Eller, i alle fall ganske lenge. Her er oppskriften på mine
Gå til oppskrift