Lammefrikasé

Lammefrikasé

Lammefrikassé vekker gode barndomsminner. Varmer godt en kald og hufset høstkveld, og er en perfekt søndagsmiddag!

Info

3 porsjoner

2 timer og 15 minutter

Middag

Norsk, tradisjon


Ingredienser

950 gr lammelår i skiver
1.9 dl vann
1 ts peppermix
2 ts salt
250 gr gulrot i biter/skiver
100 gr sellerirot i biter
70 gr purreløk
3 ss hvetemel

Lammefrikasé. SLIK GJØR DU

Kok opp dette først. La koke i cirka én time.

  • Lammelår
  • Vann
  • 1 ts peppermix
  • 2 ts salt

Tilsett

  • Gulrot
  • Sellerirot
  • Pastinakk
  • Purreløk

La koke i ca. 40 minutter. Sjekk at kjøtt og grønnsaker er godt og mørt.

Jevning

  • 3 dl kaldt vann
  • Hvetemel (toppede skjeer)

Rør eller rist i glas. Når det gjelder lammefrikasé, er det viktig at sausen er klumpfri.
TIPS! Bruk et tomt syltetøyglass med tett lokk, da kan du riste jevningen klumpfri. Du kan også kjøpe en shaker (diet-shaker) som du får tak i på apoteket.
Hell litt for litt i gryta mens det koker. Rør godt om.
Smak til med salt og pepper, og la det hele koke en 10-15 minutter for å få bort den rå melsmaken.

Server med poteter.

Andre godsaker fra Ingunns

Kjøttpølse med kål- og gulrotstuing
Dette er middag som metter, og som har tradisjoner langt tilbake, og det smaker så så utrolig GODT! Og uansett,
Gå til oppskrift
Herlig italiensk minestronesuppe
Suppe som varmer i høstmørket, med en god smak av Italia! Den er spesielt god når vinteren herjer ute, og
Gå til oppskrift
Lammefrikase
Lammefrikasé
Lammefrikasé vekker gode barndomsminner. Varmer godt en kald og hufset høstkveld, og er en perfekt søndagsmiddag!
Gå til oppskrift
Deilig varm wok med svinekjøtt
En deilig wok som er en sikker vinner til helgekosen. Mye god smak, og crunchy grønnsaker som gir det hele
Gå til oppskrift
Juleribbe
Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Alle er festkledde og forventningene står i kø,
Gå til oppskrift
Linser
Linsegryte. Deilig høstmat!
Denne gryta er både sunn og ikke minst god! Massevis med smak av gode grønnsaker og krydder.
Gå til oppskrift