Lammefrikasé

Lammefrikasé

Lammefrikassé vekker gode barndomsminner. Varmer godt en kald og hufset høstkveld, og er en perfekt søndagsmiddag!

Info

3 porsjoner

2 timer og 15 minutter

Middag

Norsk, tradisjon


Ingredienser

950 gr lammelår i skiver
1.9 dl vann
1 ts peppermix
2 ts salt
250 gr gulrot i biter/skiver
100 gr sellerirot i biter
70 gr purreløk
3 ss hvetemel

Lammefrikasé. SLIK GJØR DU

Kok opp dette først. La koke i cirka én time.

  • Lammelår
  • Vann
  • 1 ts peppermix
  • 2 ts salt

Tilsett

  • Gulrot
  • Sellerirot
  • Pastinakk
  • Purreløk

La koke i ca. 40 minutter. Sjekk at kjøtt og grønnsaker er godt og mørt.

Jevning

  • 3 dl kaldt vann
  • Hvetemel (toppede skjeer)

Rør eller rist i glas. Når det gjelder lammefrikasé, er det viktig at sausen er klumpfri.
TIPS! Bruk et tomt syltetøyglass med tett lokk, da kan du riste jevningen klumpfri. Du kan også kjøpe en shaker (diet-shaker) som du får tak i på apoteket.
Hell litt for litt i gryta mens det koker. Rør godt om.
Smak til med salt og pepper, og la det hele koke en 10-15 minutter for å få bort den rå melsmaken.

Server med poteter.

Andre godsaker fra Ingunns

Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Alle er festkledde og forventningene står i kø,
Gå til oppskrift
Deilig middag eller fredagskos. Varier chili etter smak. Mange liker den fryktelig sterk, mens andre er mer moderate. Denne versjonen
Gå til oppskrift
General Tso's kylling
General Tso's kylling er en av våre favoritter når det gjelder kinesisk mat. Den er søt og litt krydret med
Gå til oppskrift
Kylling med kokosmelk. Deilig og mettende gryte. Saftig og herlig krydret, og litt søtlig. Du kan gjerne bruke mer chili,
Gå til oppskrift
Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.
Gå til oppskrift
Minestrone
Minestrone varmer i høstmørket, med en god smak av Italia! Den er spesielt god når vinteren herjer ute, og du
Gå til oppskrift