Lammefrikasé

Lammefrikasé

Lammefrikassé vekker gode barndomsminner. Varmer godt en kald og hufset høstkveld, og er en perfekt søndagsmiddag!

Info

Lammefrikasé 1
3 porsjoner

Lammefrikasé 2
2 timer og 15 minutter

Lammefrikasé 3
Middag

Lammefrikasé 4
Norsk, tradisjon

Lammefrikasé 5

Ingredienser

950 gr lammelår i skiver
1.9 dl vann
1 ts peppermix
2 ts salt
250 gr gulrot i biter/skiver
100 gr sellerirot i biter
70 gr purreløk
3 ss hvetemel

Lammefrikasé. SLIK GJØR DU

Kok opp dette først. La koke i cirka én time.

  • Lammelår
  • Vann
  • 1 ts peppermix
  • 2 ts salt

Tilsett

  • Gulrot
  • Sellerirot
  • Pastinakk
  • Purreløk

La koke i ca. 40 minutter. Sjekk at kjøtt og grønnsaker er godt og mørt.

Jevning

  • 3 dl kaldt vann
  • Hvetemel (toppede skjeer)

Rør eller rist i glas. Når det gjelder lammefrikasé, er det viktig at sausen er klumpfri.
TIPS! Bruk et tomt syltetøyglass med tett lokk, da kan du riste jevningen klumpfri. Du kan også kjøpe en shaker (diet-shaker) som du får tak i på apoteket.
Hell litt for litt i gryta mens det koker. Rør godt om.
Smak til med salt og pepper, og la det hele koke en 10-15 minutter for å få bort den rå melsmaken.

Server med poteter.

Andre godsaker fra Ingunns

Lammefrikasé 6
Deilig varm wok med svinekjøtt
En deilig wok som er en sikker vinner til helgekosen. Mye god smak, og crunchy grønnsaker som gir det hele
Gå til oppskrift
Lammefrikasé 7
Gubben Olsens perfekte stekt ris
Stekt ris er Gubbens spesialrett. Oppskriften har vært hemmelig, men nå kan alle få nyte denne stekte risen! Det er
Gå til oppskrift
Lammefrikasé 8
Pannekaker. Når barna får bestemme
Pannekaker! Himmelsk gode, herlige og så mettende! Pannekaker er ett av mine barndomsminner. Og en unnskyldning for oss voksne til
Gå til oppskrift
Lammefrikase
Lammefrikasé
Lammefrikasé vekker gode barndomsminner. Varmer godt en kald og hufset høstkveld, og er en perfekt søndagsmiddag!
Gå til oppskrift
Lapskaus
Brun lappskaus med norske grønnsaker
God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.
Gå til oppskrift
Lammefrikasé 9
Deilige nystekte kjøttboller
Deilige kjøttboller, som passer både til pasta, poteter eller mos. Ungene vil elske disse, jeg lover! Server rykende varme, eller
Gå til oppskrift