Lammefrikasé

Lammefrikasé

Lammefrikassé vekker gode barndomsminner. Varmer godt en kald og hufset høstkveld, og er en perfekt søndagsmiddag!

Info

3 porsjoner

2 timer og 15 minutter

Middag

Norsk, tradisjon


Ingredienser

950 gr lammelår i skiver
1.9 dl vann
1 ts peppermix
2 ts salt
250 gr gulrot i biter/skiver
100 gr sellerirot i biter
70 gr purreløk
3 ss hvetemel

Lammefrikasé. SLIK GJØR DU

Kok opp dette først. La koke i cirka én time.

  • Lammelår
  • Vann
  • 1 ts peppermix
  • 2 ts salt

Tilsett

  • Gulrot
  • Sellerirot
  • Pastinakk
  • Purreløk

La koke i ca. 40 minutter. Sjekk at kjøtt og grønnsaker er godt og mørt.

Jevning

  • 3 dl kaldt vann
  • Hvetemel (toppede skjeer)

Rør eller rist i glas. Når det gjelder lammefrikasé, er det viktig at sausen er klumpfri.
TIPS! Bruk et tomt syltetøyglass med tett lokk, da kan du riste jevningen klumpfri. Du kan også kjøpe en shaker (diet-shaker) som du får tak i på apoteket.
Hell litt for litt i gryta mens det koker. Rør godt om.
Smak til med salt og pepper, og la det hele koke en 10-15 minutter for å få bort den rå melsmaken.

Server med poteter.

Andre godsaker fra Ingunns

Pannekaker. Når barna får bestemme
Pannekaker! Himmelsk gode, herlige og så mettende! Pannekaker er ett av mine barndomsminner. Og en unnskyldning for oss voksne til
Gå til oppskrift
Baconrullet kylling i fløtesaus
Baconrullet kylling i fløtesaus
Dette er god middag! Kyllingen får en herlig smak, og blir skikkelig saftig og god, på grunn av baconet som
Gå til oppskrift
Deilig varm wok med svinekjøtt
En deilig wok som er en sikker vinner til helgekosen. Mye god smak, og crunchy grønnsaker som gir det hele
Gå til oppskrift
Bilde av tallerken med grønnsaks og kjøttsuppe
Ferskt kjøtt og suppe
Ferskt kjøtt og suppe er en god, gammel klassiker som er perfekt for lange høst- og vinterkvelder. Den varme suppen
Gå til oppskrift
Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.
Gå til oppskrift
Saftige knallgode karbonader
Karbonader har vært en sikker vinner siden tidenes morgen! Eller, i alle fall ganske lenge. Her er oppskriften på mine
Gå til oppskrift