Mormors blåbærkake, søt og god!

Mormors blåbærkake, søt og god!

0 Comments

Mormors blåbærkake, søt og god

Morsmors blåbærkake er bare herlig! Søt og god deig, med blåbærenes friskhet i midten. Den er lett og bake, og går helt flott i fryseren. Server gjerne med litt is.

  • Prep Time15 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr
  • Yield1 kake
  • Cuisine
    • Norsk
  • Course
    • Kake
  • Cooking Method
    • Stekes i ovn
  • Keywords

Ingredienser

  • 250 gram hvetemel
  • 125 ggram sukker
  • 1 teskjed bakepulver
  • 125 gram smør
  • Ett egg

Slik gjør du

1

Bland det tørre og smuldre smøret i.

Ha i egget, og kna alt godt sammen med hendene til det blir en god deigklump.

Del deigen i 2 deler, en på 2/3 og en 1/3.

Trykk den største deigen ut i formen og ca 2 -3 cm opp langs kanten, bruk hendene.

Legg på fyllet, ca 4 -5 ss blåbærsyltetøy (smør utover bunnen, og bruk så mye du vil ha)

Legg deretter  over ca 1,5 dl vaniljekrem.

Legg et bakepapir på benken og trykk den minste deigen flat med hendene til den er stor nok til å ligge som et lokk over resten av kaka med fyllet.  Løft bakepapiret med deigen på opp, og snu den over kaka slik at deigen kommer mot kaka og papiret opp, på den måten er det enklere å få lagt lokket på uten at det faller fra hverandre.

Sett kaka inn i forvarmet oven og stek den til den er gylden, lys brun.

Nytter ikke å stikke kakepinne i for å se om den er ferdig, for fyllet er flytende og vil følge med kakepinnen, derfor stek til den er gylden  brun.

Fyll

2

Vaniljekrem og blåbærsyltetøy.
For å få for eksempel bringebærkake, byttes blåbærsyltetøyet ut med bringebærsyltetøy.
Det er best å bruke et litt fast syltetøy.

Stekes i bakepapirkledt rund form 22 cm, midt i ovnen på 200 grader i 40 minutter.

Andre godsaker

Ambrosiabrød. Søtt og deilig!
Ambrosiabrød er kanskje mest kjent på vestlandet. Det er mykt, søtt og godt, med deilige rosiner. Nytes best med ett
Gå til oppskrift
Smaskensgode boller med kaneltopping
Boller med kaneltopping. Gubben falt pladask for disse, og ga to tomler opp. De er søte, og spesielt gode når
Gå til oppskrift
Bilde av nystekte lapper med smør og bøåbærsyltetøy
Lapper, slik bestemor laget dem
Herlige lapper, som tar deg rett tilbake til barndommen. Ha på masse smør, litt syltetøy eller ost på, og server
Gå til oppskrift
Vafler. Alltid en vinner!
Visste du at den 25. mars er verdens vaffeldag? Uansett er vafler alltid en vinner, om det er bursdag eller
Gå til oppskrift
Foccaciabrød. Deilig italiensk!
Herlig foccaciabrød. Server sammen med suppe, grillmat, salat eller hva du måtte komme på 😀
Gå til oppskrift
Brød med mange muligheter
Dette brødet har du mange muligheter til å justere det slik at det smaker best, nettopp for deg. Du kan
Gå til oppskrift

Annonse



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *