Ambrosiabrød er kanskje mest kjent på vestlandet. Det er mykt, søtt og godt, med deilige rosiner. Nytes best med ett tykt lag smør!

Instruksjoner

Avkjøl margarin til fingervarmt, ca. 37 grader. Tilsett gjær, egg og kardemomme. Bland godt.
Tilsett hvetemel, litt om gangen til deigen føles fin, og ikke klisser.
Her må du føle deg litt frem. Synes du at du må ha mer mel, er det helt greit!
Bruk gjerne kjøkkenmaskin i fem til ti minutter. Forhev dette i 35-40 minutter.
Del opp til ti emner, og trill dem til store boller.
Legg fem på hvert brett og sett dem til heving under ett klede i 40-45 minutter.
TIPS: Pensle med egg før du setter brødene i ovnen!

Ingredienser

1.1,5 kopp sukker (ca 280 g)
2.1 liter melk (alternativt ½ liter melk og ½ liter vann)
3.1 pk rosiner, 250 gr
4.150 g margarin
5.1 pakke tørrgjær
6.2 egg
7.1 ts kardemomme
8.1,5-2 l hvetemel

Andre godsaker

Steke-koketid: En time og 5 minutter (Heving er ikke medregnet)
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 4 brød
Brød med mange muligheter
20210616193704
Steke-koketid: En time og 30 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 6 porsjoner
Fiskegrateng
20210614124605
Steke - koketid : ca. 1 time
Nasjonalitet: Fransk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 2 små kaker - 14 skolebrød
Prinsessekake
20210523143537
Steke-koketid: 3 timer og 50 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 2 porsjoner
Kjøtt i mørke
20210517123632
Steke-koketid: 1 time
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: Ca. 15 plater
Vaffler
20210514171525
Steke-koketid: 30 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4 porsjoner
Terteskjell med fyll
20210501192350
Steke-koketid: 15
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: Det varierer
Brun saus
20210411172213
Steke-koketid: 45 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: Ca. 24 stk
Innbakte pølser
20210405192841
Steke - koketid : 20 minutter
Nasjonalitet: Dansk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 3 porsjoner
Hakkebøff
20210402173919
Steke - koketid : En time og fem minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 2 porsjoner
Middagsomelett
20210330005253