Instruksjoner

Avkjøl margarin til fingervarmt, ca. 37 grader. Tilsett gjær, egg og kardemomme. Bland godt.
Tilsett hvetemel, litt om gangen til deigen føles fin, og ikke klisser.
Her må du føle deg litt frem. Synes du at du må ha mer mel, er det helt greit!
Bruk gjerne kjøkkenmaskin i fem til ti minutter. Forhev dette i 35-40 minutter.
Del opp til ti emner, og trill dem til store boller.
Legg fem på hvert brett og sett dem til heving under ett klede i 40-45 minutter.
TIPS: Pensle med egg før du setter brødene i ovnen!
Ambrosiabrød er kanskje mest kjent på vestlandet. Det er mykt, søtt og godt, med deilige rosiner. Nytes best med ett tykt lag smør!

Ingredienser

1.1,5 kopp sukker (ca 280 g)
2.1 l melk, alternativt halvt om halvt med vann
3.1 pakke rosiner
4.150 g margarin
5.1 pakke tørrgjær
6.2 egg
7.1 ts kardemomme
8.1,5-2 l hvetemel

Andre godsaker

Steke- koketid: 40 minuter
Nasjonalitet: Norsk tradisjon
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4
Eplemos
20210223175947
Steke- koketid: 15 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 1 mellomstor bolle
Eggesalat
20210222161501
Steke- koketid: 35 minutter
Nasjonalitet: Norsk tradisjon
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 10 brød
Ambrosiabrød
20210220142423
Steke- koketid: 1 time
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4 porsjoner
Pai

Pai

Lett
20210120165243
Steke-koketid: 45-60 minutter
Nasjonalitet: Kinesisk, Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 4
Stekt ris

Stekt ris

Medium
20201128130705
Steke- koketid: 3 timer
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: Avhenger av størrelsen på ribba
Ribbe

Ribbe

Medium
20201123184036
Steke- koketid: 1 time
Nasjonalitet: Amerikansk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 15 store - 25 små
Muffins
20200816193251
Steke- koketid: 50 minutter
Nasjonalitet: TexMex
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4
Chili Con Carne
20200809140138
Steke- koketid: 1,5 timer
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: Ca. 25 boller
Boller med kaneltopping
20200809133817
Steke- koketid: 50 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4
Baconrullet kylling
20200808121251