Instruksjoner

Skjær kjøtt og bacon i biter
Grovhakk løk og hvitløk
Skrell og skjær gulrøttene i passe biter
Sprøstek baconet og legg det på en tallerken
Krydre kjøttet godt med salt og pepper
Ha litt olje i gryten, og brun kjøttet slik at alt blir skikkelig brunt. Lurt å ikke ta alt på en gang , men litt om gangen, lettere å få alt brunet da
Tilsett mer olje underveis hvis du trenger det
Ta kjøttet ut av gryten
Ha i litt smør og fres løk, hvitløk og gulrøtter i gryten
Tilsett tomatpurè, timian og laurbærblad
Ha kjøttet og baconet tilbake i gryten
Dryss over melet, rør godt og tilsett kraft og vin
La gryten få et oppkok mens du rører
Legg på lokk og skru ned varmen slik at det bare står og småkoker
Skal stå å småkoke i ca 2 timer, til kjøttet er mørt og godt
Stek småløk og sopp gyllen i litt smør
Ta dette oppi resten av gryten som småkoker
Smak til med salt og pepper
Serveres for eksempel sammen med potetmos
Biff Bourgogne er SÅÅÅÅ vanvittig godt! Masse smaker og deilig syrlighet. Smaker aldeles fortreffelig med potetmos, ris eller pasta. (Gubben liker best med potetmos! Men han kan til gjengjeld spise potetmos til alt :p)

Ingredienser

1.700 gram hvetemel
2.100 gram bacon
3.1 spiseskje hvetemel
4.2 spiseskjeer tomatpurè
5.2 hvitløksbåter
6.Salt og pepper etter smak
7.300 gram sjampinjonger kuttet i biter
8.1 teskje tørket timian
9.½ løk
10.2-3 gulrøtter
11.1 laurbærblad
12.300 gram småløk, for eksempel sjalottløk
13.2,5 desiliter rødvin, helst lett og fruktig
14.3 desiliter utblandet kjøttbuljong. (1 terning)
15.Olje og smør til steking

Andre godsaker

Steke- koketid: 50 minutter
Nasjonalitet: TexMex
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4
Chili Con Carne
20200809140138
Steke- koketid: 1,5 timer
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: Ca. 25 boller
Boller med kaneltopping
20200809133817
Steke- koketid: 50 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4
Baconrullet kylling
20200808121251
Steke- koketid: 1 time
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 1 kake
Blåbærkake
20200806144721
Steke- koketid: 2-3 timer
Nasjonalitet: Fransk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 4
Biff Bourgogne
20200806143341