Instruksjoner

Jeg bruker kjøkkenmaskin til elting (sender varme tanker til de som oppfant den!)
Bland alt det tørre, men hold igjen litt av hvetemelet og se om du trenger alt. Smelt smør og hell oppi melken, og varm til fingervarmt. Hell dette oppi det tørre og elt godt, ca 7 -10 minutter. Sett deigen til heving i 45 minutter med et rent klede eller plastfolie over.
Del deigen opp i 24 emner, og trill til runde boller. Sett 12 stk på hvert bakepapirkledt stekebrett , og etterhev i 45 minutter, under et klede. Smelt smøret til topping og bland inn sukker og kanel. Pensle bollene godt med blandingen rett før de skal inn i ovnen.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter
Gubben falt pladask for disse, og ga to tomler opp. De er søte, og spesielt gode når de blir servert varme. Her trengs ikke noe pålegg eller annet fyll. De er så gode på smak, at de klarer seg helt fint selv!

Ingredienser

1.1150 gr hvetemel
2.2 ts kanel
3.2 dl sukker
4.7 dl melk
5.1 pakke tørrgjær
6.1 ts kardemomme
7.1 ss ferskere bakst
8.½ ts salt
9.TOPPING
10.150 gr smør
11.150 gr. sukker
12.5 ts kanel

Andre godsaker

Steke- koketid: 50 minutter
Nasjonalitet: TexMex
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4
Chili Con Carne
20200809140138
Steke- koketid: 1,5 timer
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: Ca. 25 boller
Boller med kaneltopping
20200809133817
Steke- koketid: 50 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4
Baconrullet kylling
20200808121251
Steke- koketid: 1 time
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 1 kake
Blåbærkake
20200806144721
Steke- koketid: 2-3 timer
Nasjonalitet: Fransk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 4
Biff Bourgogne
20200806143341