Instruksjoner

Skrell og rens eplene, kutt i biter og legg i en gryte som passer.
Ha i sukker og vann, og rør godt. Sett komfyren på middels varme, og rør innimellom.
Sukkeret vil smelte, og saften fra eplene vil trekkes ut. Skru ned til svak varme slik at det småkoker. Rør innimellom.
La det småkoke til eplene er helt møre, og
Mosen er ferdig når den er så fin eller klumpete som du ønsker å ha den.
TIPS: Fryse mosen i porsjonspakker.
Eplemos er enkelt og raskt å lage. Ha den på brødskiva, eller lag Tilslørte bondepiker. Kan brukes som fyll i kaker, gjærbakst eller som syltetøy. Eller bare som den er!

Ingredienser

1.3 store epler
2.3 ss sukker (toppet)
3.Smak til med sukker etter hvor sure eplene er, eller hvor søt du ønsker at eplemosen skal være

Andre godsaker

Steke- koketid: 40 minuter
Nasjonalitet: Norsk tradisjon
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4
Eplemos
20210223175947
Steke- koketid: 15 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 1 mellomstor bolle
Eggesalat
20210222161501
Steke- koketid: 35 minutter
Nasjonalitet: Norsk tradisjon
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 10 brød
Ambrosiabrød
20210220142423
Steke- koketid: 1 time
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4 porsjoner
Pai

Pai

Lett
20210120165243