Eplemos er enkelt og raskt å lage. Ha den på brødskiva, eller lag Tilslørte bondepiker. Kan brukes som fyll i kaker, gjærbakst eller som syltetøy. Eller bare som den er!

Instruksjoner

Skrell og rens eplene, kutt i biter og legg i en gryte som passer.
Ha i sukker og vann, og rør godt. Sett komfyren på middels varme, og rør innimellom.
Sukkeret vil smelte, og saften fra eplene vil trekkes ut. Skru ned til svak varme slik at det småkoker. Rør innimellom.
La det småkoke til eplene er helt møre, og
Mosen er ferdig når den er så fin eller klumpete som du ønsker å ha den.
TIPS: Fryse mosen i porsjonspakker.

Ingredienser

1.3 store epler
2.3 ss sukker (toppet)
3.Smak til med sukker etter hvor sure eplene er, eller hvor søt du ønsker at eplemosen skal være

Andre godsaker

Steke-koketid: En time og 5 minutter (Heving er ikke medregnet)
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 4 brød
Brød med mange muligheter
20210616193704
Steke-koketid: En time og 30 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 6 porsjoner
Fiskegrateng
20210614124605
Steke - koketid : ca. 1 time
Nasjonalitet: Fransk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 2 små kaker - 14 skolebrød
Prinsessekake
20210523143537
Steke-koketid: 3 timer og 50 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 2 porsjoner
Kjøtt i mørke
20210517123632