



Skrell og rens eplene, kutt i biter og legg i en gryte som passer. | |
Ha i sukker og vann, og rør godt. Sett komfyren på middels varme, og rør innimellom. | |
Sukkeret vil smelte, og saften fra eplene vil trekkes ut. Skru ned til svak varme slik at det småkoker. Rør innimellom. | |
La det småkoke til eplene er helt møre, og | |
Mosen er ferdig når den er så fin eller klumpete som du ønsker å ha den. | |
TIPS: Fryse mosen i porsjonspakker. |
Eplemos er enkelt og raskt å lage. Ha den på brødskiva, eller lag Tilslørte bondepiker.
Kan brukes som fyll i kaker, gjærbakst eller som syltetøy. Eller bare som den er!
1. | 3 store epler |
2. | 3 ss sukker (toppet) |
3. | Smak til med sukker etter hvor sure eplene er, eller hvor søt du ønsker at eplemosen skal være |