Instruksjoner

Skrell og rens eplene, kutt i biter og legg i en gryte som passer.
Ha i sukker og vann, og rør godt. Sett komfyren på middels varme, og rør innimellom.
Sukkeret vil smelte, og saften fra eplene vil trekkes ut. Skru ned til svak varme slik at det småkoker. Rør innimellom.
La det småkoke til eplene er helt møre, og
Mosen er ferdig når den er så fin eller klumpete som du ønsker å ha den.
TIPS: Fryse mosen i porsjonspakker.
Eplemos er enkelt og raskt å lage. Ha den på brødskiva, eller lag Tilslørte bondepiker. Kan brukes som fyll i kaker, gjærbakst eller som syltetøy. Eller bare som den er!

Ingredienser

1.3 store epler
2.3 ss sukker (toppet)
3.Smak til med sukker etter hvor sure eplene er, eller hvor søt du ønsker at eplemosen skal være

Andre godsaker

Steke-koketid: 30 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4 porsjoner
Terteskjell med fyll
20210501192350
Steke-koketid: 45 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: Ca. 24 stk
Innbakte pølser
20210405192841
Steke - koketid : 20 minutter
Nasjonalitet: Dansk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 3 porsjoner
Hakkebøff
20210402173919
Steke - koketid : En time og fem minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 2 porsjoner
Middagsomelett
20210330005253