Instruksjoner

Smelt smør i en gryte og rør inn melet. Rør godt for å unngå klumper.
Spe med melk, litt om gangen,  samtidig som du rører godt.
Ha i salt og la småkoke i minimum 10 minutter, mens du steker flesket.
Stek fleskeskivene i stekepanne, men ikke hell ut fettet fra flesket, da du skal bruke det i sausen seinere.
Ha 6 spiseskjeer fett fra stekepannen og bland inn i sausen og rør godt, slik at sausen ikke skiller seg.
Server med poteter og revne gulrøtter.
Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som noen gang før!

Ingredienser

1.Poteter
2.Revne gulrøtter
3.Flesk (gode tykke skiver, ikke tynn bacon)
4.2 toppede spiseskjeer smør
5.2 toppede spiseskjeer hvetemel
6.6 desiliter melk
7.1/2 til 1 teskje salt
8.6 spiseskjeer stekefett fra det stekte flesket

Andre godsaker

Steke-koketid: En time og 5 minutter (Heving er ikke medregnet)
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 4 brød
Brød med mange muligheter
20210616193704
Steke-koketid: En time og 30 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 6 porsjoner
Fiskegrateng
20210614124605
Steke - koketid : ca. 1 time
Nasjonalitet: Fransk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 2 små kaker - 14 skolebrød
Prinsessekake
20210523143537
Steke-koketid: 3 timer og 50 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 2 porsjoner
Kjøtt i mørke
20210517123632
  • 1
  • 2
  • 7