Instruksjoner

Smelt smør i en gryte og rør inn melet. Rør godt for å unngå klumper.
Spe med melk, litt om gangen,  samtidig som du rører godt.
Ha i salt og la småkoke i minimum 10 minutter, mens du steker flesket.
Stek fleskeskivene i stekepanne, men ikke hell ut fettet fra flesket, da du skal bruke det i sausen seinere.
Ha 6 spiseskjeer fett fra stekepannen og bland inn i sausen og rør godt, slik at sausen ikke skiller seg.
Server med poteter og revne gulrøtter.
Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som noen gang før!

Ingredienser

1.Poteter
2.Revne gulrøtter
3.Flesk (gode tykke skiver, ikke tynn bacon)
4.2 toppede spiseskjeer smør
5.2 toppede spiseskjeer hvetemel
6.6 desiliter melk
7.1/2 til 1 teskje salt
8.6 spiseskjeer stekefett fra det stekte flesket

Andre godsaker

Steke-koketid: 45 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: Ca. 24 stk
Innbakte pølser
20210405192841
Steke - koketid : 20 minutter
Nasjonalitet: Dansk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 3 porsjoner
Hakkebøff
20210402173919
Steke - koketid : En time og fem minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 2 porsjoner
Middagsomelett
20210330005253
Steke- koketid: 25 minutter
Nasjonalitet: Norsk, Thai
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4 porsjoner
Kylling med kokosmelk
20210329165724