Instruksjoner

Bland gjær sukker, salt olje og mel (hold av litt mel for å se hvor mye du trenger) Ha i vann, og elt deigen godt. Den skal være litt løs.
Dekk til bollen, og la den stå og heve på ett lunt sted, til den har hevet til ca dobbel størrelse. Ca. 30 minutter.
Smør langpannen med olje, og hei deigen i pannen. Fordel deigen i pannen med fingrene.
La etterheve i ca 30 minutter under ett klede
Bruk fingrene til å lag hull i deigen, jevnt fordelt over hele.
Fordel 2 ss olje over deigen og dryss på maldonsaltet og rosmarin.
Stek deigen midt i ovnen ved 200 grader, til gyldenbrun farge. Omlag 30 minutter.
La avkjøle, og del i passende stykker.
TIPS: Dette brødet egner seg godt til frysing. Gi det en liten oppvarming før servering.
Herlig foccaciabrød. Server sammen med suppe, grillmat, salat eller hva du måtte komme på. Deilig italiensk!

Ingredienser

1.1 pose tørrgjær
2.6 dl vann
3.1 ts sukker
4.1 ts salt
5.3 dl olivenolje
6.1 kg hvetemel
7.2 ss olje til smøring av panne
8.2 små pakker fetaost med soltørkede tomater
9.2 ss maldonsalt
10.1-2 spiseskjeer rosmarin

Andre godsaker

Steke-koketid: En time og 5 minutter (Heving er ikke medregnet)
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 4 brød
Brød med mange muligheter
20210616193704
Steke-koketid: En time og 30 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 6 porsjoner
Fiskegrateng
20210614124605
Steke - koketid : ca. 1 time
Nasjonalitet: Fransk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 2 små kaker - 14 skolebrød
Prinsessekake
20210523143537
Steke-koketid: 3 timer og 50 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 2 porsjoner
Kjøtt i mørke
20210517123632