Andre godsaker
Steke - koketid : En time og fem minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 2 porsjoner


Bland gjær sukker, salt olje og mel (hold av litt mel for å se hvor mye du trenger) Ha i vann, og elt deigen godt. Den skal være litt løs. | |
Dekk til bollen, og la den stå og heve på ett lunt sted, til den har hevet til ca dobbel størrelse. Ca. 30 minutter. | |
Smør langpannen med olje, og hei deigen i pannen. Fordel deigen i pannen med fingrene. | |
La etterheve i ca 30 minutter under ett klede | |
Bruk fingrene til å lag hull i deigen, jevnt fordelt over hele. | |
Fordel 2 ss olje over deigen og dryss på maldonsaltet og rosmarin. | |
Stek deigen midt i ovnen ved 200 grader, til gyldenbrun farge. Omlag 30 minutter. | |
La avkjøle, og del i passende stykker. | |
TIPS: Dette brødet egner seg godt til frysing. Gi det en liten oppvarming før servering. |
1. | 1 pose tørrgjær |
2. | 6 dl vann |
3. | 1 ts sukker |
4. | 1 ts salt |
5. | 3 dl olivenolje |
6. | 1 kg hvetemel |
7. | 2 ss olje til smøring av panne |
8. | 2 små pakker fetaost med soltørkede tomater |
9. | 2 ss maldonsalt |
10. | 1-2 spiseskjeer rosmarin |