Instruksjoner

Bland gjær sukker, salt olje og mel (hold av litt mel for å se hvor mye du trenger) Ha i vann, og elt deigen godt. Den skal være litt løs.
Dekk til bollen, og la den stå og heve på ett lunt sted, til den har hevet til ca dobbel størrelse. Ca. 30 minutter.
Smør langpannen med olje, og hei deigen i pannen. Fordel deigen i pannen med fingrene.
La etterheve i ca 30 minutter under ett klede
Bruk fingrene til å lag hull i deigen, jevnt fordelt over hele.
Fordel 2 ss olje over deigen og dryss på maldonsaltet og rosmarin.
Stek deigen midt i ovnen ved 200 grader, til gyldenbrun farge. Omlag 30 minutter.
La avkjøle, og del i passende stykker.
TIPS: Dette brødet egner seg godt til frysing. Gi det en liten oppvarming før servering.
Herlig foccaciabrød. Server sammen med suppe, grillmat, salat eller hva du måtte komme på. Deilig italiensk!

Ingredienser

1.1 pose tørrgjær
2.6 dl vann
3.1 ts sukker
4.1 ts salt
5.3 dl olivenolje
6.1 kg hvetemel
7.2 ss olje til smøring av panne
8.2 små pakker fetaost med soltørkede tomater
9.2 ss maldonsalt
10.1-2 spiseskjeer rosmarin

Andre godsaker

Steke-koketid: 45 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: Ca. 24 stk
Innbakte pølser
20210405192841
Steke - koketid : 20 minutter
Nasjonalitet: Dansk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 3 porsjoner
Hakkebøff
20210402173919
Steke - koketid : En time og fem minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 2 porsjoner
Middagsomelett
20210330005253
Steke- koketid: 25 minutter
Nasjonalitet: Norsk, Thai
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4 porsjoner
Kylling med kokosmelk
20210329165724