Foccacia
Herlig foccaciabrød. Server sammen med suppe, grillmat, salat eller hva du måtte komme på. Deilig italiensk!

Instruksjoner

Bland gjær sukker, salt olje og mel (hold av litt mel for å se hvor mye du trenger) Ha i vann, og elt deigen godt. Den skal være litt løs.
Dekk til bollen, og la den stå og heve på ett lunt sted, til den har hevet til ca dobbel størrelse. Ca. 30 minutter.
Smør langpannen med olje, og hei deigen i pannen. Fordel deigen i pannen med fingrene.
La etterheve i ca 30 minutter under ett klede
Bruk fingrene til å lag hull i deigen, jevnt fordelt over hele.
Fordel 2 ss olje over deigen og dryss på maldonsaltet og rosmarin.
Stek deigen midt i ovnen ved 200 grader, til gyldenbrun farge. Omlag 30 minutter.
La avkjøle, og del i passende stykker.
TIPS: Dette brødet egner seg godt til frysing. Gi det en liten oppvarming før servering.

Ingredienser

1.1 pose tørrgjær
2.6 dl vann
3.1 ts sukker
4.1 ts salt
5.3 dl olivenolje
6.1 kg hvetemel
7.2 ss olje til smøring av panne
8.2 små pakker fetaost med soltørkede tomater
9.2 ss maldonsalt
10.1-2 spiseskjeer rosmarin

Andre godsaker