Instruksjoner

Skjær kjøttet i biter, ca. 4-5 cm. store biter.
Brun i smør i stekepanna.
Krydre kjøttet med salt og pepper under steking
Skjær løken i båter og la den steke med smør i panna, til løken blir lys brun/blank.
Legg dette til side på en tallerken
La den steke med smør i panna, til løken blir lys brun/blank. Legg dette til side på en tallerken. Smelt om lag 6 spiseskjeer smør i panna. Ha i melet, rør godt og la det stekes til gyllent.
Spe med vann, litt om gangen, og rør godt slik at det blir klumpfritt.
Ha i sukkerkulør, noen dråper om gangen, til ønsket farge.
Ha i buljongterning og laurbærblad.
Legg kjøtt og løk i sausen, smak til med salt og pepper og la det koke i om lag 2 ½ time på svak varme
Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager

Ingredienser

1.400 g storfe
2.1 stor løk eller to små
3.1 laubærblad
4.1 <a href=
5.3 toppede ss hvetemel
6.11 dl vann
7.sukkerkulør for farge
8.salt
9.pepper

Andre godsaker

Steke-koketid: En time og 5 minutter (Heving er ikke medregnet)
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 4 brød
Brød med mange muligheter
20210616193704
Steke-koketid: En time og 30 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 6 porsjoner
Fiskegrateng
20210614124605
Steke - koketid : ca. 1 time
Nasjonalitet: Fransk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 2 små kaker - 14 skolebrød
Prinsessekake
20210523143537
Steke-koketid: 3 timer og 50 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 2 porsjoner
Kjøtt i mørke
20210517123632