Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager

Ingredienser

400 g storfe
1 stor løk eller to små
1 laubærblad
1 buljongterning
3 toppede ss hvetemel
11 dl vann
sukkerkulør for farge
salt
pepper

Instruksjoner

1.Skjær kjøttet i biter, ca. 4-5 cm. store biter
2.Brun i smør i stekepanna
3.Krydre kjøttet med salt og pepper under steking
4.Skjær løken i båter og la den steke med smør i panna, til løken blir lys brun/blank
5.Legg dette til side på en tallerken
6.La den steke med smør i panna, til løken blir lys brun/blank. Legg dette til side på en tallerken. Smelt om lag 6 spiseskjeer smør i panna. Ha i melet, rør godt og la det stekes til gyllent
7.Spe med vann, litt om gangen, og rør godt slik at det blir klumpfritt
8.Ha i sukkerkulør, noen dråper om gangen, til ønsket farge
9.Ha i buljongterning og laurbærblad
10.Legg kjøtt og løk i sausen, smak til med salt og pepper og la det koke i om lag 2 ½ time på svak varme

Andre godsaker