Prinsessekake
Herlig bakverk med deilig vaniljefyll og melisglasur.

Ingredienser

10 g smør
3,5 dl melk
50 g gjær
½ ts bakepulver
½ ts kardemomme
½ ts salt
75 g sukker
600 g hvetemel
3 dl ferdig vaniljekrem
2 dl rosiner
1 sammenvispet egg
2 ts eggehviter
Tre egg

Instruksjoner

1.Smelt smør i en liten kjele og hell over melken. Varm til fingervarm 37 grader
2.Tilsett bakepulver, kardemomme, salt og sukker. Elt inn mel til du får en smidig deig som knapt slipper bakebollen
3.Sett deigen til heving under plast på et lunt sted i ca 45 minutter
4.Ta deigen opp på bakebordet og del i to. Kjevle hver deigbit ut til en avlang, rektangulær leiv
5.Fordel vaniljekrem over leivene og strø over rosiner og kanel. Rull sammen fra langsiden
6.Smør to kakeformer på ca 20 – 22 cm i diameter. Skjær «pølsene» opp i ca 3-4 cm tykke biter og legg dem med litt avstand mellom i kakeformen/springformen
7.Sett prinsessekakene til etterheving i ca 30 minutter
8.Forvarm stekeovnen til 200 grader
9.Pensle de ferdig hevede kakene med sammenpisket
10.Stek kakene på nederste rille i Ca. 30 minutter. Avkjøl på rist
11.Rør sammen melis med en liten mengde eggehvite til du får en glatt og fin glasur. Smør glasuren på den avkjølte kaken like før servering. Hvis du ønsker å fryse kaken, bør den fryses uten melisglasur

Andre godsaker