Instruksjoner

Det er viktig å følge med under stekingen, da temperaturen kan variere i forskjellige ovner. Følg med når du steker ribba første gang, og noter gjerne.
En to-tre dager før steking, ruter du svoret. Pass på å rute langs med ribbeina. Når du krydrer, se etter at krydderet kommer godt nedi.
Ha på aluminiumfsolie slik at salt og pepper kan trekke godt nedi ribba.
Ta frem langpanna, og legg ribba i med svoren opp.
Legg en tallerken eller annet under ribba, så den er noe høyere på midten.
Ta tre desiliter vann og hell i langpanna, og dekk til med aluminiumfsolie. Varm ovnen opp til 230 grader celsius. La langpanna stå midt i ovnen, og la den stå i omlag 45 minutter. Nå vil ribba
Ta bort aluminiumfsolien (men la tallerkenen ligge) og skru ned temperaturen til 200 grader. Sett panna tilbake midt i ovnen, og la ribba steke videre (to til tre timer, alt etter tykkelsen på ribba)
Hvis svoren ikke blir sprø, kan du sette langpanna øverst i ovnen på 250 grader, eller sette på grillen. Men pass på, den kan brenne seg veldig fort!
La ribba få roe seg en stund etter at du har skrudd av ovnen. En ca. 20 minutter
Ribbe - Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Forventningene står i kø, og SNART skal presangene åpnes!

Ingredienser

Ribbe
Salt
Pepper
Vann

Julematen over alle?

Ribbe, eller juleribbe er juletradisjon for mange i Norge, men selvfølgelig er det mange andre juletradisjoner når det gjelder julemat. Pinnekjøtt, kalkun og lutefisk, for å nevne noen. Kjøttet er fra gris, nærmere bestemt kotelett. Fun fact, pinnekjøtt er hentet fra samme plassering hos sauen.