Instruksjoner

Det er viktig å følge med under stekingen, da temperaturen kan variere i forskjellige ovner. Følg med når du steker ribba første gang, og noter gjerne.
En to-tre dager før steking, ruter du svoret. Pass på å rute langs med ribbeina. Når du krydrer, se etter at krydderet kommer godt nedi.
Ha på aluminiumfsolie slik at salt og pepper kan trekke godt nedi ribba.
Ta frem langpanna, og legg ribba i med svoren opp.
Legg en tallerken eller annet under ribba, så den er noe høyere på midten.
Ta tre desiliter vann og hell i langpanna, og dekk til med aluminiumfsolie. Varm ovnen opp til 230 grader celsius. La langpanna stå midt i ovnen, og la den stå i omlag 45 minutter. Nå vil ribba
Ta bort aluminiumfsolien (men la tallerkenen ligge) og skru ned temperaturen til 200 grader. Sett panna tilbake midt i ovnen, og la ribba steke videre (to til tre timer, alt etter tykkelsen på ribba)
Hvis svoren ikke blir sprø, kan du sette langpanna øverst i ovnen på 250 grader, eller sette på grillen. Men pass på, den kan brenne seg veldig fort!
La ribba få roe seg en stund etter at du har skrudd av ovnen. En ca. 20 minutter
Ribbe - Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Forventningene står i kø, og SNART skal presangene åpnes!

Ingredienser

1.Ribbe
2.Salt
3.Pepper
4.Vann

Andre godsaker

Steke-koketid: En time og 5 minutter (Heving er ikke medregnet)
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 4 brød
Brød med mange muligheter
20210616193704
Steke-koketid: En time og 30 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 6 porsjoner
Fiskegrateng
20210614124605
Steke - koketid : ca. 1 time
Nasjonalitet: Fransk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 2 små kaker - 14 skolebrød
Prinsessekake
20210523143537
Steke-koketid: 3 timer og 50 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Medium
Porsjoner: 2 porsjoner
Kjøtt i mørke
20210517123632
Steke-koketid: 1 time
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: Ca. 15 plater
Vaffler
20210514171525
Steke-koketid: 30 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4 porsjoner
Terteskjell med fyll
20210501192350
Steke-koketid: 15
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: Det varierer
Brun saus
20210411172213
Steke-koketid: 45 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: Ca. 24 stk
Innbakte pølser
20210405192841
Steke - koketid : 20 minutter
Nasjonalitet: Dansk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 3 porsjoner
Hakkebøff
20210402173919
Steke - koketid : En time og fem minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 2 porsjoner
Middagsomelett
20210330005253