Instruksjoner

Ha middels varme på komfyren, slik at ikke sausen brenner seg
Smelt smøret og  bland inn hvetemelet
Ha i søet/saften som rekene ligger i
Spe på med litt og litt melk mens du rører godt i sausen. Rør til du har en litt tykk, klumpfri saus. Bruk melk til du er tilfreds med tykkelsen
Ha i grønnsaksblanding og salt. Bland godt
Skjær opp puddingen til du har terninger i den størrelsen du foretrekker og ha dem opp i sausen
Når du har fått sausen til å koke, skru ned varmen slik at den småkoker. Rør godt for å forhindre at den svir seg. Det skjer fort!
Legg terteskjell på brett og sett dem inn i kald ovn på over-/undervarme. Sett dem midt i ovnen på 100°
Del opp crabsticks i mindre biter, 3-4 biter pr. stick.
Når ovnen har nådd 100°, skru den av, men la skjellene ligge i ovnen med lukket dør
Nå har fyllet småkokt like lenge som skjellene har vært i ovnen, så bland reker og crabsticks i fyllet og bland godt. Har du dem i for tidlig blir de gjerne seige
Ta ut skjellene, og ha ønsket mengde i hvert skjell.
Terteskjell med fyll er lørdagsklassikeren over alle. Vi husker vel alle når det var tid for lørdags-tv, lørdagsmat og lørdagsgodteri!

Ingredienser

1.8-12 terteskjell, kjøpes ferdige i butikk
2.1 liten boks reker (eller stor, hvis du liker mye reker)
3.3 ss smør
4.3 ss hvetemel
5.1 pose amerikansk grønnsaksblanding
6.1 ts salt (eller etter egen smak)
7.1 pakke crabsticks
8.400 g fløtepudding
9.8-10 dl melk

Andre godsaker

Steke-koketid: 30 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4 porsjoner
Terteskjell med fyll
20210501192350
Steke-koketid: 45 minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: Ca. 24 stk
Innbakte pølser
20210405192841
Steke - koketid : 20 minutter
Nasjonalitet: Dansk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 3 porsjoner
Hakkebøff
20210402173919
Steke - koketid : En time og fem minutter
Nasjonalitet: Norsk
Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 2 porsjoner
Middagsomelett
20210330005253