Pai. Mange gode måltider i ett.

Pai. Mange gode måltider i ett.

0 Comments

Pai

Pai er suveren kosemat, og er en fulltreffer i helgene. Den tar ikke så lang tid å lage, og er skikkelig mettende. Her har du ett grunnlag for mange gode paier, kun fantasien stopper deg.

  • Prep Time10 min
  • Cook Time1 hr
  • Total Time1 hr 10 min
  • Yield4 porsjoner

Ingredienser

  • 125 gram smør
  • Tre desiliter hvetemel
  • To spiseskjeer vann
  • Tre desiliter matfløte
  • 3 egg
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

1

Kna sammen, settes i kjøleskap til den er kald.

Smør paiformen.

Trykk deigen ut i paiformen (eller annen rund form, hvis du ikke har).

Forstekes ved 200 grader i 12 -15 minutter.

Finn frem fyll, hva du måtte ønske. Kjøttdeig, løk, pølser. purre, skinke … Bruk fantasien.

Bland dette sammen med fløte, egg, salt og pepper. (Dette røres sammen, naturligvis)

Stek mellom 24 og 45 minutter, alt etter hvor mye fyll det er.

Andre godsaker

Eggesalat på grovt brød
Eggesalat
Eggesalat, eller eggehakk som noen kaller det er et herlig, mettende pålegg eller salat som du kan ha på brødskivene
Gå til oppskrift
Innbakte pølser
Pølseruller!
Er det lørdag, og du er klar for kveldskosen? Kanskje skal du se mesternes mester? Da er dette noe for
Gå til oppskrift
General Tso's kylling
General Tso’s kylling
General Tso's kylling er en av våre favoritter når det gjelder kinesisk mat. Den er søt og litt krydret med
Gå til oppskrift
Hvis du reiser til Italia, må du sørge for å prøve litt regional italiensk mat. Regional italiensk mat varierer ikke bare mellom Nord- og Sør-Italia, men også fra by til by. Nedenfor finner du noen italienske regionale retter.
Regionale italienske retter – En oversikt
Hvis du reiser til Italia, må du sørge for å prøve litt regional italiensk mat. Regional  italiensk mat varierer ikke
Gå til oppskrift
Brente mandler
Brente mandler godt. Året rundt! Har du begynt å knaske på disse mandlene, forsvinner innholdet i krukka fort!
Gå til oppskrift
Terteskjell med fyll
Terteskjell med fyll er lørdagsklassikeren over alle. Vi husker vel alle når det var tid for lørdagstv, lørdagsmat og lørdagsgodteri!
Gå til oppskrift

Annonse


Lignende oppskrifter

Baconrullet kylling i fløtesaus

Baconrullet kylling i fløtesaus

Dette er god middag! Kyllingen får en herlig smak, og blir skikkelig saftig og god, på grunn av baconet som holder saftene inne. Sausen er rund i smaken, og fløten er perfekt sammen med paprika og sopp. Vel bekomme!

Lapper, slik bestemor laget dem

Lapper, slik bestemor laget dem

Herlige lapper, som tar deg rett tilbake til barndommen. Ha på masse smør, litt syltetøy eller ost på, og server dem varme. Du store så godt det smaker!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *