Pikekyss

Pikekyss

Pikekyss er morsomme små topper med søt, søt marengs. Gode å spise bare i seg selv som de er, dyppet i sjokolade eller som topping på kake eller pudding.

Info

Pikekyss 1
60-70 stk

Pikekyss 2
Ca. 2.5 timer

Pikekyss 3
Dessert

Pikekyss 4
Norsk, tradisjon

Pikekyss 5

Ingredienser

3 eggehviter
120 gram sukker

SLIK GJØR DU

VIKTIG!

Visper og bolle må være HELT rene for fett og andre urenheter.

Pisk eggene helt stive (bruk gjerne mikser) Test miksen ved å snu bollen opp ned. Hvis miksen holder seg i bollen, uten at noe renner, så er den ferdig. Spe med sukker, litt om gangen, og fortsett å piske i fem til ti minutter.

Vil du ha farge på marengsen, rører du dem forsiktig inn konditorfarge. Bruk slikkepott eller skje, og bland forsiktig inn i miksen. For gode, kraftige farger, bruk gjerne Cacas konditorfarge.

Ha så massen i en sprøytepose og sprøyt ut den størrelsen du vil ha på pikekyssene på et stekebrett med bakepapir. De kan settes nokså nærme hverandre, for de flyter ikke ut. Jeg fordelte massen på to brett.

Sett brettene inn i ovnen og la dem steke i mellom en og to timer. Hvor lenge de må stekes, kommer an på størrelse og ovnen. De skal være helt tørre når de er ferdige. Skru av ovnen, og la pikekyssene kjølnes med åpen ovnsdør.  Oppbevar i tett boks, da de lett kan bli myke.

Pikekyss
Brune pinner
Brune pinner
Ikke la navnet lure deg! Disse kakene er alt annet en kjedelige! Herlig smak, med deilig mandel- og perlesukkerstrøssel.
Gå til oppskrift
Vannbakkels
Vannbakkels
Får du uventede gjester i kveld? Smell sammen noen vannbakkels da vel! Denne luftige småkaken er alles favoritt! Server med
Gå til oppskrift
Pikekyss 6
Kokosmakroner. Søt juleglede!
Både sprø og myke på en gang! Disse herlige, søte små toppene er en sikker vinner, og ikke bare til
Gå til oppskrift
Pikekyss 7
Smultringer. Lukten av jul
God gammel oppskrift på smultringer. Når du steker disse, lukter det jul i hele huset! (kanskje bare slått av ribbelukta!)
Gå til oppskrift
Muffins
Muffins
Muffins er altid en suksess! Her finner du oppskrift på flere forskjellige smaker.
Gå til oppskrift
Nøttekoockies
Nøttecookies
Nøttecookies er herlige å knaske på! Mandler og hasselnøtter gir god tyggemotsdagnd og smak. Jum jum!
Gå til oppskrift

ANNONSE