Saftige knallgode karbonader

Saftige knallgode karbonader

0 Comments

Karbonader har vært en sikker vinner siden tidenes morgen! Eller, i alle fall ganske lenge. Her er oppskriften på mine favorittkarbonader.

Info

Ca 13 stk

1 time og 10 minutter

Middag

Norsk, tradisjon


Ingredienser

800 gr karbonadedeig eller kjøttdeig
2 egg
2 ss potetmel
1.5 ts salt
1 ts pepper
1.5 dl melk
smør til steking

SLIK GJØR DU

Bland alt utenom melk godt sammen, når du jobber litt med deigen blir den seigere, og den holder lettere sammen da når du skal steke karbonader. Spe så med melk, litt om gangen og rør godt.

Bruk stekepanne.
Ha i litt smør og sett varmen på 7,5 av 9.
I mens du venter på det skal bli klart finner du fram et glass/kopp med vann, en spiseskje, en gaffel og en kniv.
Gjør klar en langpanne eller stekebrett med bakepapir.
Når smøret er smeltet og blitt varmt begynner karbonadestekingen.

Dypp skjeen i vannet først, og mellom hver gang du tar ny karbonadedeig, dette for at det ikke skal henge fast og bli vanskelig å få av skjeen.
Ta en toppet spiseskje karbonadedeig og legg i panna.
Straks etter begynner du å trykke/stryke karbonadedeigen flat og utover slik at den blir tynnere og større. Ca 0,5 cm tykk, alt etter hva du liker. Vil du ha større karbonade tar du mer deig til hver kake.
Stek karbonaden på begge sider til du får en fin brunfarge.
Legg dem så over på stekebrettet med bakepapir.

Når du har stekt alle setter du brettet inn midt i ovnen, i forvarmet ovn på 200 grader, og lar dem
ettersteke der i ca 20 minutter.

Kan for eksempel serveres både på brødskive, til middag eller til kos.

Andre godsaker fra Ingunns

Baconrullet kylling i fløtesaus
Baconrullet kylling i fløtesaus
Dette er god middag! Kyllingen får en herlig smak, og blir skikkelig saftig og god, på grunn av baconet som
Gå til oppskrift
Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.
Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som
Gå til oppskrift
Sunn, god og frisk grønnsaksform
God og enkel rett, og ganske sunn vil jeg tro? Her brukes jo kyllingkjøttdeig, og så vidt jeg vet, er
Gå til oppskrift
Linser
Linsegryte. Deilig høstmat!
Denne gryta er både sunn og ikke minst god! Massevis med smak av gode grønnsaker og krydder.
Gå til oppskrift
Lapskaus
Brun lappskaus med norske grønnsaker
God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.
Gå til oppskrift
Herlig og mettende fiskegrateng
Fiskegrateng er god, gammeldags husmannskost. Sunn og mettende mat som er så god at til og med barna som ikke
Gå til oppskrift


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *