Clicky

Saftige knallgode karbonader

Saftige knallgode karbonader
Saftige knallgode karbonader

Karbonader har vært en sikker vinner siden tidenes morgen! Eller, i alle fall ganske lenge. Her er oppskriften på mine favorittkarbonader.

  • Forberedelse10 minutter
  • Koke/steketid1 time(r)
  • Totalt1 time(r) 10 minutter
  • PorsjonerCa. 13 karbonader

Ingredienser

  • 800 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 2 egg
  • 2 spiseskjeer potetmel
  • 1,5 teskje salt
  • 1 teskje pepper
  • 1,5 desiliter melk
  • Smør til steking

Slik gjør du

1

Bland alt utenom melk godt sammen, når du jobber litt med deigen blir den seigere, og den holder lettere sammen da når du skal steke karbonader. Spe så med melk, litt om gangen og rør godt.

Bruk stekepanne.
Ha i litt smør og sett varmen på 7,5 av 9.
I mens du venter på det skal bli klart finner du fram et glass/kopp med vann, en spiseskje, en gaffel og en kniv.
Gjør klar en langpanne eller stekebrett med bakepapir.
Når smøret er smeltet og blitt varmt begynner karbonadestekingen.

Dypp skjeen i vannet først, og mellom hver gang du tar ny karbonadedeig, dette for at det ikke skal henge fast og bli vanskelig å få av skjeen.
Ta en toppet spiseskje karbonadedeig og legg i panna.
Straks etter begynner du å trykke/stryke karbonadedeigen flat og utover slik at den blir tynnere og større. Ca 0,5 cm tykk, alt etter hva du liker. Vil du ha større karbonade tar du mer deig til hver kake.
Stek karbonaden på begge sider til du får en fin brunfarge.
Legg dem så over på stekebrettet med bakepapir.

Når du har stekt alle setter du brettet inn midt i ovnen, i forvarmet ovn på 200 grader, og lar dem
ettersteke der i ca 20 minutter.

Kan for eksempel serveres både på brødskive, til middag eller til kos.

Andre godsaker

Linsegryte. Deilig høstmat!
Denne gryta er både sunn og ikke minst god! Massevis med smak av gode grønnsaker og krydder.
Gå til oppskrift
Biff Bourgogne – Nydelig fransk gryte
Denne gryten er så vanvittig god! Masse smaker og deilig syrlighet. Smaker aldeles fortreffelig med potetmos, ris eller pasta. (Gubben
Gå til oppskrift
Sunn, god og frisk grønnsaksform
God og enkel rett, og ganske sunn vil jeg tro? Her brukes jo kyllingkjøttdeig, og så vidt jeg vet, er
Gå til oppskrift
Deilige nystekte kjøttboller
Deilige kjøttboller, som passer både til pasta, poteter eller mos. Ungene vil elske disse, jeg lover! Server rykende varme, eller
Gå til oppskrift
Deilig kylling med kokosmelk
Deilig og mettende gryte med kokosmelk. Saftig og herlig krydret, og litt søtlig. Du kan gjerne bruke mer chili, hvis
Gå til oppskrift
Gubben Olsens perfekte stekt ris
Stekt ris er Gubbens spesialrett. Oppskriften har vært hemmelig, men nå kan alle få nyte denne stekte risen! Det er
Gå til oppskrift

Annonse



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Visit Us