Saftige knallgode karbonader

Saftige knallgode karbonader

Likte du denne oppskriften?

Saftige knallgode karbonader
  • Prep Time10 min
  • Cook Time1 hr
  • Total Time1 hr 10 min
  • Yieldca. 13 karbonader

Ingredienser

  • 800 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 2 egg
  • 2 spiseskjeer potetmel
  • 1,5 teskje salt
  • 1 teskje pepper
  • 1,5 desiliter melk
  • Smør til steking

Slik gjør du

1

Bland alt utenom melk godt sammen, når du jobber litt med deigen blir den seigere, og den holder lettere sammen da når du skal steke karbonader. Spe så med melk, litt om gangen og rør godt.

Bruk stekepanne.
Ha i litt smør og sett varmen på 7,5 av 9.
I mens du venter på det skal bli klart finner du fram et glass/kopp med vann, en spiseskje, en gaffel og en kniv.
Gjør klar en langpanne eller stekebrett med bakepapir.
Når smøret er smeltet og blitt varmt begynner karbonadestekingen.

Dypp skjeen i vannet først, og mellom hver gang du tar ny karbonadedeig, dette for at det ikke skal henge fast og bli vanskelig å få av skjeen.
Ta en toppet spiseskje karbonadedeig og legg i panna.
Straks etter begynner du å trykke/stryke karbonadedeigen flat og utover slik at den blir tynnere og større. Ca 0,5 cm tykk, alt etter hva du liker. Vil du ha større karbonade tar du mer deig til hver kake.
Stek karbonaden på begge sider til du får en fin brunfarge.
Legg dem så over på stekebrettet med bakepapir.

Når du har stekt alle setter du brettet inn midt i ovnen, i forvarmet ovn på 200 grader, og lar dem
ettersteke der i ca 20 minutter.

Kan for eksempel serveres både på brødskive, til middag eller til kos.

Skriv ut oppskriften, eller del med andre!

Ingen vurderinger enda!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Facebook
Facebook
Google+
Pinterest