Clicky

Smaskensgode boller med kaneltopping

Smaskensgode boller med kaneltopping
Smaskensgode boller med kaneltopping
  • Forberedelse1 time(r) 50 minutter
  • Koke/steketid14 minutter
  • Totalt2 time(r) 4 minutter
  • Porsjoner24 boller

Ingredienser

  • 1150 gram hvetemel
  • 2 teskjeer kanel
  • 2 desiliter sukker
  • 200 gram smør
  • 7 desiliter melk
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 teskje kardemomme
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1 spiseskje ferskere bakst
  • 1 halv teskje salt

Topping

  • 150 gram smør
  • 150 gram sukker
  • 5 teskjeer kanel

Slik gjør du

1

Jeg bruker kjøkkenmaskin til elting (sender varme tanker til de som oppfant den!)

Bland alt det tørre, men hold igjen litt av hvetemelet og se om du trenger alt.
Smelt smør og hell oppi melken, og varm til fingervarmt.
Hell dette oppi det tørre og elt godt, ca 7 -10 minutter.
Sett deigen til heving i 45 minutter med et rent klede eller plastfolie over.

Del deigen opp i 24 emner, og trill til runde boller. Sett 12 stk på hvert bakepapirkledt stekebrett , og
etterhev i 45 minutter, under et klede.
Smelt smøret til topping og bland inn sukker og kanel.
Pensle bollene godt med blandingen rett før de skal inn i ovnen.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 14 minutter.

Skriv ut oppskriften, eller del med andre!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


close

Likte du bloggen? Spre det glade budskap :=

Get new posts by email: