Smultringer. Lukten av jul

Smultringer. Lukten av jul

0 Comments

God gammel oppskrift på smultringer. Når du steker disse, lukter det jul i hele huset! Kanskje bare slått av ribbelukta?

Info

Ca 90 stk

1,5 timer

Småkaker

Norsk, tradisjon


Ingredienser

4 egg
250 gr sukker
125 gr smør
½ ts kardemomme
en liten ts hornsalt
revet skall av en sitron
500 gr mel

Smultringer - SLIK GJØR DU

Egg og sukker piskes godt.

Tilsett smeltet smør (ikke for varmt) sitronskall, kardemomme og mel. La stå til neste dag.

Lag rundinger av deigen, og ha på en langpanne eller liknende, som du har hatt litt mel på. De kan fort sette seg fast i pannen.

Varm opp smult i en gryte (jerngryte hvis du har) Pass på å ikke overvarme smulten, da smultringene rett og slett blir for fort stekte.

Ha ringene opp i den varme smulten, og stek til gyldne. De ettersteker en del, så ha det i hodet når du tar dem ut av smulten. Stek dem heller litt på den lyse siden, enn den mørke.

Legg de ferdigstekte smultringene på papir, slik at de får renne av seg fettet.

Oppbevares i tett boks eller fryser.

TIPS!

Ta vare på noen av smultringhullene og stek dem til sist! Herlige sammen med for eksempel is og bær.

Andre godsaker fra Ingunns

Nøttekoockies
Nøttecookies
Nøttecookies er herlige å knaske på! Mandler og hasselnøtter gir god tyggemotsdagnd og smak. Jum jum!
Gå til oppskrift
Vaniljestenger
Vaniljestenger
Vaniljestenger er et must blant de sju sortene til jul. Deilig smak, og dyppet i kaffen er de vidunderlige!
Gå til oppskrift
Vannbakkels
Vannbakkels
Får du uventede gjester i kveld? Smell sammen noen vannbakkels da vel! Denne luftige småkaken er alles favoritt! Server med
Gå til oppskrift
Myke pepperkaker
Herlige, myke pepperkaker. Dette er IKKE julepepperkaker. De er like gode året rundt 😀
Gå til oppskrift
Muffins
Muffins
Muffins er altid en suksess! Her finner du oppskrift på flere forskjellige smaker.
Gå til oppskrift
Brune pinner
Brune pinner
Ikke la navnet lure deg! Disse kakene er alt annet en kjedelige! Herlig smak, med deilig mandel- og perlesukkerstrøssel.
Gå til oppskrift
Smultringer. Lukten av jul

God gammel oppskrift på smultringer. Når du steker disse, lukter det jul i hele huset! (kanskje bare slått av ribbelukta!) I hele romjula kan man kose seg med smultringer, og kanskje en kopp varm kakao?

Type: Småkaker

Cuisine: Norsk

Keywords: jul, julebakst, smult, tradisjon, tradisjonsmat

Recipe Yield: Ca. 180 stk.

Calories: 7600

Preparation Time: 30M

Cooking Time: 1H

Total Time: 1H30M

Recipe Ingredients:

  • 4 egg
  • 250 gr sukker
  • 125 gr smør
  • ½ ts kardemomme
  • en liten ts hornsalt
  • revet skall av en sitron
  • 4 egg
  • 1,5 kg mel

Recipe Instructions: Egg og sukker piskes godt. Tilsett smeltet smør (ikke for varmt) sitronskall, kardemomme og mel. La stå til neste dag. Lag rundinger av deigen, og ha på en langpanne eller liknende, som du har hatt litt mel på. De kan fort sette seg fast i pannen. Varm opp smult i en gryte (jerngryte hvis du har) Pass på å ikke overvarme smulten, da smultringene rett og slett blir for fort stekte. Ha ringene opp i den varme smulten, og stek til gyldne. De ettersteker en del, så ha det i hodet når du tar dem ut av smulten. Stek dem heller litt på den lyse siden, enn den mørke. Legg de ferdigstekte smultringene på papir, slik at de får renne av seg fettet. Oppbevares i tett boks eller fryser. TIPS! Ta vare på noen av smultringhullene og stek dem til sist! Herlige sammen med for eksempel is og bær.

Editor's Rating:
5

Lignende oppskrifter

Lapper, slik bestemor laget dem

Lapper, slik bestemor laget dem

Herlige lapper, som tar deg rett tilbake til barndommen. Ha på masse smør, litt syltetøy eller ost på, og server dem varme. Du store så godt det smaker!

Brune pinner

Brune pinner

Ikke la navnet lure deg! Disse kakene er alt annet en kjedelige! Herlig smak, med deilig mandel- og perlesukkerstrøssel.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *