Clicky

Kjøttpølse med kål- og gulrotstuing

Kjøttpølse med kål- og gulrotstuing
Stekt kjøttpølse i brun saus og kål- og gulrotstuing

Dette er middag som metter, og som har tradisjoner langt tilbake, og det smaker så så utrolig GODT! Og uansett, hvem liker vel ikke pølser? Gubben er i alle fall fornøyd når han får pølser!

  • Forberedelse15 minutter
  • Koke/steketid1 time(r)
  • Totalt1 time(r) 15 minutter
  • Porsjoner4 porsjoner

Ingredienser

Kål- og gulrotstuing

  • 1 stor gulrot
  • 650 gram hodekål
  • 2.5 desiliter melk
  • 0.5 teskje sukker
  • 1 teskje salt
  • 2 spiseskjeer smør/melange
  • 3 spiseskjeer hvetemel

Saus

  • 11 desiliter vann
  • 1 buljongterning
  • 5 spiseskjeer hvetemel
  • Salt
  • Pepper
  • Sukkerkulør
  • 3 spiseskjeer fløte
  • Stekesmøret fra pannen etter steking
  • 4 pølser

Slik gjør du

Gulrotstuing

1

Skrell gulrot, og skjær i skiver.

Skjær opp hodekål i små til middels biter, alt etter smak.

Kok kål og gulrøtter i en gryte til de er møre.

Hell av vann, og sett gryta tilbake på platen.

Ha smøret i gryta sammen med sukker og salt. Rør godt mens det smelter.

Strø over hvetemelet og bland godt.

Hell i melken, og rør til det koker opp.

La dette småkoke en 5-10 minutter. Rør av og til for å forhindre fastbrenning.

Kjenn etter om det trengs mer salt.

Brun saus

2

Kok opp 8 desiliter vann sammen med buljongterningen.

Lag jevning av 3 desiliter vann og hvetemelet. TIPS: Bland i ett glass eller syltetøyglass med lokk og rist godt for god blanding!

Ha jevningen opp i vann/buljonggryten, og rør til det koker opp.

Ha noen dråper sukkerkulør i sausen. Her ser du selv hvor mørk du vil ha sausen.

Ha i tre spiseskjeer melk. Smak til med salt og pepper.

Småkokes mens du steker pølsene.

PØLSER: Ta av skinnet på pølsene, eller bruk pølser uten skinn. Hver pølse deles på langs og tvers, slik at det blir fire biter av hver pølse.

Ha smør i pannen, og stek pølsene, slik at alle sider blir stekt.

Ha pølser og stekefett oppi sausen.

La dette småputre mens du gjør ferdig andre ting. Saus som har stått og kokt litt, gir bedre smak.

Server med kokte poteter.

Andre godsaker

Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.
Gå til oppskrift
Linsegryte. Deilig høstmat!
Denne gryta er både sunn og ikke minst god! Massevis med smak av gode grønnsaker og krydder.
Gå til oppskrift
Deilig kylling med kokosmelk
Deilig og mettende gryte med kokosmelk. Saftig og herlig krydret, og litt søtlig. Du kan gjerne bruke mer chili, hvis
Gå til oppskrift
Saftige knallgode karbonader
Karbonader har vært en sikker vinner siden tidenes morgen! Eller, i alle fall ganske lenge. Her er oppskriften på mine
Gå til oppskrift
Biff Bourgogne – Nydelig fransk gryte
Denne gryten er så vanvittig god! Masse smaker og deilig syrlighet. Smaker aldeles fortreffelig med potetmos, ris eller pasta. (Gubben
Gå til oppskrift
Baconrullet kylling i fløtesaus
Dette er god middag! Kyllingen får en herlig smak, og blir skikkelig saftig og god, på grunn av baconet som
Gå til oppskrift

Annonse


Related Posts

Pannekaker. Når barna får bestemme

Pannekaker. Når barna får bestemme

Pannekaker! Himmelsk gode, herlige og så mettende! Pannekaker er ett av mine barndomsminner. Og en unnskyldning for oss voksne til å kose oss litt ekstra i hverdagen.

Lapper, slik bestemor laget dem

Lapper, slik bestemor laget dem

Herlige lapper, som tar deg rett tilbake til barndommen. Ha på masse smør, litt syltetøy eller ost på, og server dem varme. Du store så godt det smaker!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Visit Us