Kjøttpølse med kål- og gulrotstuing

Kjøttpølse med kål- og gulrotstuing

0 Comments

Stekt kjøttpølse i brun saus og kål- og gulrotstuing

Dette er middag som metter, og som har tradisjoner langt tilbake, og det smaker så så utrolig GODT! Og uansett, hvem liker vel ikke pølser? Gubben er i alle fall fornøyd når han får pølser!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time1 hr
  • Total Time1 hr 15 min
  • Yield4 porsjoner

Ingredienser

Kål- og gulrotstuing

  • 1 stor gulrot
  • 650 gram hodekål
  • 2.5 desiliter melk
  • 0.5 teskje sukker
  • 1 teskje salt
  • 2 spiseskjeer smør/melange
  • 3 spiseskjeer hvetemel

Saus

  • 11 desiliter vann
  • 1 buljongterning
  • 5 spiseskjeer hvetemel
  • Salt
  • Pepper
  • Sukkerkulør
  • 3 spiseskjeer fløte
  • Stekesmøret fra pannen etter steking
  • 4 pølser

Slik gjør du

Gulrotstuing

1

Skrell gulrot, og skjær i skiver.

Skjær opp hodekål i små til middels biter, alt etter smak.

Kok kål og gulrøtter i en gryte til de er møre.

Hell av vann, og sett gryta tilbake på platen.

Ha smøret i gryta sammen med sukker og salt. Rør godt mens det smelter.

Strø over hvetemelet og bland godt.

Hell i melken, og rør til det koker opp.

La dette småkoke en 5-10 minutter. Rør av og til for å forhindre fastbrenning.

Kjenn etter om det trengs mer salt.

Brun saus

2

Kok opp 8 desiliter vann sammen med buljongterningen.

Lag jevning av 3 desiliter vann og hvetemelet. TIPS: Bland i ett glass eller syltetøyglass med lokk og rist godt for god blanding!

Ha jevningen opp i vann/buljonggryten, og rør til det koker opp.

Ha noen dråper sukkerkulør i sausen. Her ser du selv hvor mørk du vil ha sausen.

Ha i tre spiseskjeer melk. Smak til med salt og pepper.

Småkokes mens du steker pølsene.

PØLSER: Ta av skinnet på pølsene, eller bruk pølser uten skinn. Hver pølse deles på langs og tvers, slik at det blir fire biter av hver pølse.

Ha smør i pannen, og stek pølsene, slik at alle sider blir stekt.

Ha pølser og stekefett oppi sausen.

La dette småputre mens du gjør ferdig andre ting. Saus som har stått og kokt litt, gir bedre smak.

Server med kokte poteter.

Andre godsaker

Kjøttpølse med kål- og gulrotstuing 1
Herlig italiensk minestronesuppe
Suppe som varmer i høstmørket, med en god smak av Italia! Den er spesielt god når vinteren herjer ute, og
Gå til oppskrift
Kjøttpølse med kål- og gulrotstuing 2
Baconrullet kylling i fløtesaus
Dette er god middag! Kyllingen får en herlig smak, og blir skikkelig saftig og god, på grunn av baconet som
Gå til oppskrift
Lapskaus
Brun lappskaus med norske grønnsaker
God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.
Gå til oppskrift
Kjøttpølse med kål- og gulrotstuing 3
Gubben Olsens perfekte stekt ris
Stekt ris er Gubbens spesialrett. Oppskriften har vært hemmelig, men nå kan alle få nyte denne stekte risen! Det er
Gå til oppskrift
Kjøttpølse med kål- og gulrotstuing 4
Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.
Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som
Gå til oppskrift
Kjøttpølse med kål- og gulrotstuing 5
Deilig varm wok med svinekjøtt
En deilig wok som er en sikker vinner til helgekosen. Mye god smak, og crunchy grønnsaker som gir det hele
Gå til oppskrift

Annonse


Related Posts

Pølseruller!

Pølseruller!

Er det lørdag, og du er klar for kveldskosen? Kanskje skal du se mesternes mester? Da er dette noe for deg! Pølseruller!

Pannekaker. Når barna får bestemme

Pannekaker. Når barna får bestemme

Pannekaker! Himmelsk gode, herlige og så mettende! Pannekaker er ett av mine barndomsminner. Og en unnskyldning for oss voksne til å kose oss litt ekstra i hverdagen.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *