Terteskjell med fyll

Terteskjell med fyll

Terteskjell med fyll er lørdagsklassikeren over alle. Vi husker vel alle npr det var tid for lørdagstv, lørdagsmat og lørdagsgodteri!

Info

8-10 skjell

35 minutter

Middag – Helgekos

Norsk, tradisjon


Ingredienser

8-12 terteskjell, kjøpes ferdige i butikk.
1 liten boks reker
3 ss smør
3 ss hvetemel
1 pose amerikansk grønnsaksblanding
1 ts salt (eller etter egen smak)
1 pk. crabsticks
400 gr fløtepudding
8-10 dl melk

SLIK GJØR DU

Ha middels varme på komfyren, slik at ikke sausen brenner seg.

Smelt smøret.

Bland inn hvetemelet

Ha i søet/saften som rekene ligger i.

Spe på med litt og litt melk mens du rører godt i sausen. Rør til du har en litt tykk, klumpfri saus. Bruk melk til du er tilfreds med tykkelsen.

Ha i grønnsaksblanding og salt. Bland godt.

Skjær opp puddingen til du har terninger i den størrelsen du foretrekker og ha dem opp i sausen.

Når du har fått sausen til å koke, skru ned varmen slik at den småkoker. Rør godt for å forhindre at den svir seg. Det skjer fort!

Legg terteskjell på brett og sett dem inn i kald ovn på over-/undervarme. Sett dem midt i ovnen på 100°.

Del opp crabsticks i mindre biter, 3-4 biter pr. stick.

Når ovnen har nådd 100°, skru den av, men la skjellene ligge i ovnen med lukket dør.

Nå har fyllet småkokt like lenge som skjellene har vært i ovnen.

Bland reker og crabsticks i fyllet og bland godt. Har du dem i for tidlig blir de gjerne seige.

Ta ut skjellene, og ha ønsket mengde i hvert skjell.

Spis!

Minestrone
Minestrone varmer i høstmørket, med en god smak av Italia! Den er spesielt god når vinteren herjer ute, og du
Gå til oppskrift
General Tso's kylling
General Tso's kylling er en av våre favoritter når det gjelder kinesisk mat. Den er søt og litt krydret med
Gå til oppskrift
Lammefrikase
Lammefrikasé vekker gode barndomsminner. Varmer godt en kald og hufset høstkveld, og er en perfekt søndagsmiddag!
Gå til oppskrift
Pannekaker! Himmelsk gode, herlige og så mettende! Pannekaker er ett av mine barndomsminner. Og en unnskyldning for oss voksne til
Gå til oppskrift
Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.
Gå til oppskrift
God og enkel rett, og ganske sunn vil jeg tro? Her brukes jo kyllingkjøttdeig, og så vidt jeg vet, er
Gå til oppskrift

ANNONSE


Lignende oppskrifter

Eggesalat

Eggesalat

Eggesalat, eller eggehakk som noen kaller det er et herlig, mettende pålegg eller salat som du kan ha på brødskivene eller rundstykker. Salaten  passer også utmerket ved siden av annen mat, som for eksempel grillmat.

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

Flesk og duppe. Mat fra før i tiden.

Flesk og duppe er mat som på en måte har blitt glemt. Men her er den igjen, så god som noen gang før!