Clicky

Terteskjell med fyll

Terteskjell med fyll
Terteskjell med fyll

Terteskjell med fyll er lørdagsklassikeren over alle. Vi husker vel alle npr det var tid for lørdagstv, lørdagsmat og lørdagsgodteri!

  • Forberedelse15 minutter
  • Koke/steketid20 minutter
  • Totalt35 minutter
  • Porsjoner8-12 skjell

Ingredienser

  • 8-12 terteskjell, kjøpes ferdige i butikk.
  • 1 liten boks reker
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 1 pose amerikansk grønnsaksblanding
  • ca. 1 ts salt (etter egen smak)
  • 1 pk. crabsticks
  • 1 rull fiskepudding eller en fløtepudding, 400 gram
  • 8-10 dl melk

Slik gjør du

1

Ha middels varme på komfyren, slik at ikke sausen brenner seg.

Smelt smøret.

Bland inn hvetemelet

Ha i søet/saften som rekene ligger i.

Spe på med litt og litt melk mens du rører godt i sausen. Rør til du har en litt tykk, klumpfri saus. Bruk melk til du er tilfreds med tykkelsen.

Ha i grønnsaksblanding og salt. Bland godt.

Skjær opp puddingen til du har terninger i den størrelsen du foretrekker og ha dem opp i sausen.

Når du har fått sausen til å koke, skru ned varmen slik at den småkoker. Rør godt for å forhindre at den svir seg. Det skjer fort!

Legg terteskjell på brett og sett dem inn i kald ovn på over-/undervarme. Sett dem midt i ovnen på 100°.

Del opp crabsticks i mindre biter, 3-4 biter pr. stick.

Når ovnen har nådd 100°, skru den av, men la skjellene ligge i ovnen med lukket dør.

Nå har fyllet småkokt like lenge som skjellene har vært i ovnen.

Bland reker og crabsticks i fyllet og bland godt. Har du dem i for tidlig blir de gjerne seige.

Ta ut skjellene, og ha ønsket mengde i hvert skjell.

Spis!

 

Andre godsaker

Lapskaus
Brun lappskaus med norske grønnsaker
God, gammeldags lapskaus. Herlig med litt tyttebærsyltetøy og flatbrød med smør. Brun lapskaus hører til en lang norsk tradisjon.
Gå til oppskrift
Linsegryte. Deilig høstmat!
Denne gryta er både sunn og ikke minst god! Massevis med smak av gode grønnsaker og krydder.
Gå til oppskrift
Bilde av tallerken med grønnsaks og kjøttsuppe
Ferskt kjøtt og suppe
Dette er en god, gammel klassiker som er perfekt for lange høst- og vinterkvelder. Den varme suppen og den herlige
Gå til oppskrift
Gubben Olsens perfekte stekt ris
Stekt ris er Gubbens spesialrett. Oppskriften har vært hemmelig, men nå kan alle få nyte denne stekte risen! Det er
Gå til oppskrift
Baconrullet kylling i fløtesaus
Dette er god middag! Kyllingen får en herlig smak, og blir skikkelig saftig og god, på grunn av baconet som
Gå til oppskrift
Kjøttpølse med kål- og gulrotstuing
Dette er middag som metter, og som har tradisjoner langt tilbake, og det smaker så så utrolig GODT! Og uansett,
Gå til oppskrift

Annonse



Visit Us