Terteskjell med fyll

Terteskjell med fyll

Terteskjell med fyll er lørdagsklassikeren over alle. Vi husker vel alle npr det var tid for lørdagstv, lørdagsmat og lørdagsgodteri!

Info

Terteskjell med fyll 1
8-10 skjell

Terteskjell med fyll 2
35 minutter

Terteskjell med fyll 3
Middag – Helgekos

Terteskjell med fyll 4
Norsk, tradisjon

Terteskjell med fyll 5

Ingredienser

8-12 terteskjell, kjøpes ferdige i butikk.
1 liten boks reker
3 ss smør
3 ss hvetemel
1 pose amerikansk grønnsaksblanding
1 ts salt (eller etter egen smak)
1 pk. crabsticks
400 gr fløtepudding
8-10 dl melk

SLIK GJØR DU

Ha middels varme på komfyren, slik at ikke sausen brenner seg.

Smelt smøret.

Bland inn hvetemelet

Ha i søet/saften som rekene ligger i.

Spe på med litt og litt melk mens du rører godt i sausen. Rør til du har en litt tykk, klumpfri saus. Bruk melk til du er tilfreds med tykkelsen.

Ha i grønnsaksblanding og salt. Bland godt.

Skjær opp puddingen til du har terninger i den størrelsen du foretrekker og ha dem opp i sausen.

Når du har fått sausen til å koke, skru ned varmen slik at den småkoker. Rør godt for å forhindre at den svir seg. Det skjer fort!

Legg terteskjell på brett og sett dem inn i kald ovn på over-/undervarme. Sett dem midt i ovnen på 100°.

Del opp crabsticks i mindre biter, 3-4 biter pr. stick.

Når ovnen har nådd 100°, skru den av, men la skjellene ligge i ovnen med lukket dør.

Nå har fyllet småkokt like lenge som skjellene har vært i ovnen.

Bland reker og crabsticks i fyllet og bland godt. Har du dem i for tidlig blir de gjerne seige.

Ta ut skjellene, og ha ønsket mengde i hvert skjell.

Spis!

Terteskjell med fyll 6
Baconrullet kylling i fløtesaus
Dette er god middag! Kyllingen får en herlig smak, og blir skikkelig saftig og god, på grunn av baconet som
Gå til oppskrift
Bilde av tallerken med grønnsaks og kjøttsuppe
Ferskt kjøtt og suppe
Ferskt kjøtt og suppe er en god, gammel klassiker som er perfekt for lange høst- og vinterkvelder. Den varme suppen
Gå til oppskrift
Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke
Kjøtt i mørke, også kalt sosekjøtt er en gammel klassiker til søndagsmiddagen. Herlig, kraftig smak som minner om gamle dager.
Gå til oppskrift
Terteskjell med fyll 7
Juleribbe
Er det noe som vekker så mange minner som lukta av juleribba? Alle er festkledde og forventningene står i kø,
Gå til oppskrift
Terteskjell med fyll 8
Herlig italiensk minestronesuppe
Suppe som varmer i høstmørket, med en god smak av Italia! Den er spesielt god når vinteren herjer ute, og
Gå til oppskrift
Terteskjell med fyll 9
Deilig varm wok med svinekjøtt
En deilig wok som er en sikker vinner til helgekosen. Mye god smak, og crunchy grønnsaker som gir det hele
Gå til oppskrift

ANNONSE