Vaniljestenger

Vaniljestenger

Vaniljestenger er et must blant de sju sortene til jul. Deilig smak, og dyppet i kaffen er de vidunderlige!

Info

80-90 stk.

Ca. to timer

Småkaker

Norsk, tradisjon


Eggesalat - Ingredienser

550 gr hvetemel
250 gr potetmel
2 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
2 egg
400 gr margarin (bør være myk, smeltet)

Vaniljestenger - Slik gjør du

Vaniljestenger må du forberede litt. Bland alt, dekk til bollen og la deigen stå i kjøleskapet over natten.

Rull ut i pølser og skjær dem opp, alt etter hvor lange/tykke du ønsker å ha dem. Legg bitene på et brett og trykk dem litt flate med en gaffel. Da får de i tillegg litt mønster.

Stekes på 200° i mellom syv og 11 minutter, alt etter hvor tykke du har rullet kakene. Nederste rille hvis du har fire riller, andre rille nedenfra hvis du har fem.

Slik ruller du ut deigen

Andre godsaker fra Ingunns

Brune pinner
Brune pinner
Ikke la navnet lure deg! Disse kakene er alt annet en kjedelige! Herlig smak, med deilig mandel- og perlesukkerstrøssel.
Gå til oppskrift
Myke pepperkaker
Herlige, myke pepperkaker. Dette er IKKE julepepperkaker. De er like gode året rundt 😀
Gå til oppskrift
Vannbakkels
Vannbakkels
Får du uventede gjester i kveld? Smell sammen noen vannbakkels da vel! Denne luftige småkaken er alles favoritt! Server med
Gå til oppskrift
Kokosmakroner. Søt juleglede!
Både sprø og myke på en gang! Disse herlige, søte små toppene er en sikker vinner, og ikke bare til
Gå til oppskrift
Smultringer
Smultringer. Lukten av jul
God gammel oppskrift på smultringer. Når du steker disse, lukter det jul i hele huset! (kanskje bare slått av ribbelukta!)
Gå til oppskrift
Muffins
Muffins
Muffins er altid en suksess! Her finner du oppskrift på flere forskjellige smaker.
Gå til oppskrift
Vaniljestenger

Vaniljestenger må du forberede litt. Bland alt, dekk til bollen og la deigen stå i kjøleskapet over natten.